Espoo-evoluutio


Me ei voida yrityksessämme kieltää sitä, että vanhennutaan kovaa vauhtia, niin yrityksenä kuin ihmisinäkin. ”Se ikävä juttu vanhemisessakin on, et tulee mietittyä, et ei Espoossa olis nii paha asua…” Kaartinen kertoo vakavana. . ”Jos Kaartinen pystyis liikkuu, ni veikkaisin, et golf tai padel kulkis mukana…” Puusti kuittailee toimarille. Yrityksemme ei kuitenkaan koskaan voisi muuttaa tuohon keski-ikä-kylään, mutta kyllä yrityksessämmekin näkyy vanhusten keski-ikäistyminen.



Viime kuukausien sisäänoston yhteydessä onkin ahaa-elämys keski-ikäisyyden lähestymisestä ollut melko vahva. ”Sen minkä nuoret tuntee old money-tyylinä, on meille vanhemmille ollut espoolaisuutta” Kaartinen purkaa tuntojaan. Sisäänostaja Kaartinen alkoikin kriisin lähestyessä ostaa kaapelineuleiden lisäksi myös muotia. ”Kattelinkin näist Cavalleista et nyt ei oo kaikki hyvin…” Veijonen kertoo järkytyksestään palattuaan lomilta.



Firman pääosaaminen puvut suojelee kuitenkin firman näivettymistä täysin espoolaisten palvelijoiksi. ”En ollu kahtee viikkoo pitämäs jöötä ja klubitakit oli lähes kaikki myyty, no aloin inventoimaan pukuja minkä kerkesin ni nyt on kaikki hyvin!” Veijonen puhkuu. Kysymys kuuluukin, oletko ikinä nähnyt espoolaista puvussa?!? ”Et oo Kaartinen kovin montaa helsinkiläistäkään!” Panu herää puolustamaan synnyinkontujaan. Panun mielestä espoolaisuuteen, kuten muuhunkin suomalaisen keski-luokan pukeutumiseen kuuluu kyky näyttää siistiltä muttei muita espoolaisia paremmalta. ”Se on se lagom-balanssi” Panu kertoo verenperimästään.



Jotta pystytään firmana pitämään tasapaino ajankohtaisuuden ja keski-ikäisyyden kanssa, tehdäänkin töitä firman tyylidiversideetin suhteen! ”Onneks oon mä!” puku päällä Mr.Donissakin vieraileva Veijonen hihkuu, vailla sarkasmin hiventäkään. Oikeasti ollaan aika samasta muotista ja halutaankin pitää tyylimme suht samana myös tulevaisuudessa, mutta olisihan se tyhmää olla kysymättä teiltä, haluatteko jotain lisää! 

Meille saakin rohkeasti laittaa viestiä jos jotain kokoa, mallia, muotia, tyyliä, tavaraa halutaan lisää! ”Kaartinen kyl kuuntelee, mut prosessoinnissa saattaa joskus vierähtää tovi!” Veijonen lisää vastuuvapaus lausekkeen.

Keksi-ikäisyyden kynnykseltä terveisiä toivottaen,
Kaartinen & Kuusela