Halloween - Kaartinen & Kuusela


Jos ollaan oikein seurattu Kaartinen & Kuuselassa kalenteriamme, on nyt tulevana viikonloppuna Suomeenkin tällä vuosituhannella kantautunut Halloween. Mietittiin tämän juhlan kunniaksi mikä meitä pelottaa, kun perinteisten mörköjen ja luurankojen sijasta näin vanhemmiten pelot ovat hiukan tylsempiä. Molemmilla sonneilla pinnalle nousi sama ajankohtainen pelko/epäilys siitä, että meistä tullee pikkuhiljaa Boomereita. "Kaartinenhan vielä kesällä rakastuneena hemmona tais kuunnella Iben "perkele!" -albumin kokonaan, ymmärtääkseen nuorisoa paremmin..." Kuusela heiluttaa päätänsä muuten pelkästään vanhoja klassikoita kuuntelevalle Kaartiselle. "Se oli sitä aikaa" Kaartinen huikkaa.
Sekä Kaartinen, että Kuusela molemmat myöntävät jämähtäneensä monella tapaa viiden vuoden, joissain asioissa jo kymmenen vuoden päähän. "Onneks mielipiteitä voi muuttaa ja pehmentää ja parantaa, näin jatkuvaan kehitykseen ja kasvamiseen uskovassa kulttuurissa" Kaartinen kuitenkin puolustelee sonnien pyrkimystä pysyä tärkeissä asioissa ajantasalla. Kuitenkin molemmilla on lukossa jo erittäin moni asia; lempiravintola, lempimusiikki, suosikkikuppilat ja Kuuselalla on myös lukittunut klassinen munkkiniemi tyyli. "Eiku ihan oikeesti, jos Kaartinen vetää vuodesta toiseen samoilla suosikkiviineillä ja ruuilla, ei mun järkevässä ja lämpimässä pukeutumistyylissä oo mitään erikoista" Kuusela huudahtaa ovelta tikkitakissaan viitaten käytännölliseen pukeutumiseensa.
Tätä postausta varten sitten kun mietitiin, että mitä kuvataan, molemmilla sonneilla löi niin pitkään tyhjää, että sekä Kaartinen että Kuusela sydämessään tiesivät olevansa boomereita. "Ei ollu mitään hajua miten esittää nuorisoa, mielessä pyöri vaa potkulaudat ja mekot ja niiden rohkeus pukeutua ja yhdistellä mitä vaan" Kuusela sanoo kuulostaen satavuotiaalta. Ja aika pihallahan he ovat; luulivathan he ensi kerran Veijosen tavatessaan, että firman nuorin jäsen tulisi varastamaan vielä jotain liikkeestä! "Eiku ihan oikeesti faijat..." Veijonen tuhahtaa jälleen kerran firman muille jäsenille.
Hitaasta elämästä nauttivat Kaartinen & Kuusela ovat helpottuneitä omista elämä-kuplistaan, joissa he kokevat olevansa turvassa paukkeelta ja liiallisilta menojaloilta. "Kai sitä tietää tulevansa vanhaksi, kun ohi menevät potkulaudat ja trendit lähinnä ehtivät ärsyttämään" Kaartinen toteaa. Jos on nuorison vauhti ja menojalka pelottavia, niin on myös nuorten merkkien- ja muodintietämyskin. "Ollaan oikeesti skagattu sitä et pudotaan nelikymppisinä lopullisesti kelkasta, mutta kun kuuntelee kuinka paljon se oikea nuoriso tietää jo nyt, niin ai että alkaa hirvittämään" Kuuselan on päästävä tilittämään vielä kerran Munkkiniemen murteella...
Ystävällisin Terveisin,
Kaartinen & Kuusela, ex-jangsterit