Hellettä, lovea ja Kuuselan povea


Näin helteiden tullessa hetkeksi päätökseen on Kaartinen & Kuuselassa tarpeen katsoa taaksepäin ja oppia tekemisistään ennen uusia kuumia aaltoja! ”Onneks jokainen firman jäsen taaplaa eri tyylillä, niin on paljon vinkkejä joita jakaa!” Veijonen intoutuu menneestä.
Jos hellepukeutuminen tuntuu joka vuosi aluksi yhtä haastavalta, on firman jäsenillä jo selkeät kesäiset juomatottumukset! ”Ollaan viime viikot tarjottu töissä alkoholitonta Tsing Taoa, niin loputkin asiakkaat on päässy kokeilee mun tapaa ruokita janoa!” alkoholitonkeski-ikäisKuusela puhaltelee.
Alkoholittomat oluet ovat siinä samassa säästäneet firman nuorimman hampaita limujen mennessä tauolle. ”Itsehän olen juonut vain pullon päivässä, ku firman energisin juoja veti yks päivä kuus…” Kaartinen tavoitetaan lomalta Arkadiankadun toiselta puolen, samalla kertoen edelleen luottavansa vichyyn.
”Eiku ihan oikeesti, eiks me olla vaatekauppa?” jo tavoille oppinut firman kieroin savolainen Puusti kyselee vanhemmilta seuramiehiltä. Firman todettua Puustin olevan oikeassa, onkin aika jakaa teille tavat joilla olemme pitäneet kesäiset kroppamme sopivan lämpöisinä!
”Ei kesäl muutu juuri mikään! Mun tyylihän on 90-00 -luvun pankkiiri, ripauksella Giorgio Armanin muotinäytöksiä!” Veijonen tiivistää. Käytännössähän tämä tarkoittaa valtavia vaatteita ohuilla ja kevyesti liikkuvilla kankailla. ”Mä vaihan kesäks vaa vaaleempiin sävyihin ja oon valmis liikkumaan!” Veijonen kertaa muistuttuaen muita, että kesällä voi aina pulahtaa uimaan!
Jos Veijonen luottaa väljyyteen, luottaa Kaartinen siihen, että aurinko saa nähdä ihoa mahdollisimman paljon. ”Valkoset housut ja kauluspaita sopii täydellisesti mun tarpeisiin!” vasta elokuussa kolmannnenkin napin paidasta sulkeva Kaartinen kertoo.
Jos Kaartinen ja Veijonen ovat pukeutujia, eivät firman savolaisketut ole. ”Elin just puolitoista viikkoa ilman rihman kiertämää!” Kuusela hymyilee hyttysten hellimässä ihossaan.
Kaupungissa asuva Puusti ei aivan samaistu Kuuselaan tässä tapauksessa. ”Eiku ihan oikeesti” Puusti joutuu tuhahtamaan uudelleen, kuitenkin samalla muistuttaen, ettei Kuusela väärässä ole. ”Mitä vähemmän päällä sen parempi on täällä” Veijonen rimmaa Puustin puolesta, samalla tyytyväisenä taputtaen omaa päätään.
Firman top kolme vinkkiä hellepukeutumiseen;
-Pellava, Pellava, Pellava
-Vuorittomat, rakenteettomat irtotakit ja puvut
-Vaatteiden sopivat koot sekä väljyydet ovat aina in ja kesällä takaavat rillaamismahdollisuuden lisäksi ilman paremman kiertävyyden
Uusista helleaalloista, leivästä, lemmestä ja lämmöstä haaveillen,
Kaartinen & Kuusela, Veijonen & Puusti