Huligaanit vaanii


On Kaartinen & Kuuselassa joskus urheiltukin; yksi elävä todiste siitä on lattialla makoileva Kaartinen. ”Gnistan för evigt!” huudon kaikuessa takahuoneessa, Kaartinen alkaa muistelemaan lyhyttä uraansa. Vaikka ura oli lyhyt; on jalkapallon seuraaminen silti ammattilaisella tasolla. ”Elin unelmaani, ku Gnistan ja Hifk pelas aikaan Kakkosessa Talis vastakkain” Kaartinen kertoo muiden ihmetellessä mistä ihmeestä hän puhuu.

Myös kiinnostus jalkapallokulttuuriin ja eritoten Ultrakulttuuriin saikin alkunsa noista ajoista. ”Aika nopeasti tota polkua kulkiessa vastaan tulee Stone Island ja Cp Company” Kaartinen haikailee nuoruuden ensimmäisen kompassin perään. Näitä kahta merkkiä yhdistääkin legendaarinen suunnittelija Massimo Osti. ”Eka CpCompany vuonna -74 ja -82 firman kokeilevammaksi yhtiöksi Stone Island, ei ollu turha jätkä ei!” Veijonen kommentoi kokeilevista kankaista tunnettua  ja liian nuorena kuollutta italialaista. Vaikka molemmat yritykset ovatkin Italialaisia, on niiden nykypäivän suosiosta kiittäminen englantilaisia casual-kulttuurin edustajia. ”Ja siitä päästään jalkapalloon?” kysyy Panu potentiaalisista huligaanikytköksistä viattomin silmin. Kyllä niistä päästään vihdoin jalkapallokytköksiin! 80-luvulla nimenomaan britannialaiset casual-kulttuurin edustajat kiersivät edustamassa ympäri Eurooppaa näkyvästi Stone Islandin kompasseissa ja Cp Companyn Goggle-takeissa ja hatuissa. ”Cp Companyn historiaa käsitteleväs paneelikeskustelussa virallinen taho just kehas, kuinka usein nää vaatteet oli viel pöllittyjä!” Veijonen kertoo erinomaisesta, somea edeltäneestä koko Euroopan tavoittaneesta markkinoinnista.Maine oli hankittu, mutta niin myös leima tuon ajan useiden jalkapallo huliganismiin liittyneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. ”90-luvullahan Burberry ajautu osittain samasta syystä melkein konkurssin partaalle.” Kaartinen puhuu tällä tavalla hankitun maineen nurjasta puolesta. ”Nykyisissä rotseissahan on laitettu labelin/kompassin ripustus mahdollisuus sisällekkin…” Get your badge in-tavan puolestapuhuja Kaartinen huokaisee.

Ristiriidat kiehtovat tässäkin asiassa! kKulttuurit, jotka menevät tyyli edellä ovat ns. väkivalloin tulleet myös meidän firman kartalle. ”Aloin seuraa jalkapalloa jalkapallon takia, mut jumalauta miten monta kertaa oon ite ammentanut omaan stailiin, jopa suomalaisten ultrien tyyleistä!” Kaartinen kertoo, samalla muistuttaen pasifistisuudestaan. Herra toimitusjohtaja jaksaakin muistuttaa, että hänen elämänsä onnellisin päivä oli 10.4.2014. ”Jalkapallokulttuurin kautta oon vaikutteiden lisäks saanut elämääni, niin paljon kokemuksia, tyyliä, tunteita; mutta ennen kaikkea Rakkautta.” Kaartinen syventyy muisteloihin. Mikäli haluat nyt syksyllä kokea samaa sivusta tai sisältä, suosittelemmekin käymään kompassiostoksilla ja suuntaamaan katseet Ykkösen loppusarjaan! ”Gnistan, Mp, EIF, väitän yks näistä nousee Veikkausliigaan ens vuodeks!” Veijonen valitsee diplomaattisesti kolmesta vaihtoehdosta nousijan.Lisää tarinoita ja turinoita tarjolla myymälässä! ”Muistakaa mainita, et olitte keränny vaatteita myyntiin noilta kahelta merkiltä…” Panu huokaisee, Kaartisen siirrrttyä romantiikan puolelle..

Jalkapallosyksyn hullaannuttanut,
Kaartinen & Kuusela