Ihanaa äitienpäivää!


Siinä missä Kaartinen joi vielä vappupäivänä yhden oluen, oli Kuuselan tähtäin suunnattu jo seuraavan viikon sunnuntaihin. "Se on mun vuoden ehdottomasti tärkein liputuspäivä!" Kuusela kertoo kirkasotsaisena. "Mammanpoika-365!" Veijonen huutaa Kuuselan lempinimeä limun loiskuessa kädessä. Jos pojat valmistautuivat vappuun pitkän kaavan mukaan, on tätä päivää odotettu, jo lähes valmiin postauksen kera jo kuukausia! "Vuosia jos multa kysytään!" Kuusela hymyilee.
Kuusela ansaitsi tittelinsä äitinsä kultana muuntautumalla kajaalintäyteisestä glamrokkarista hempeäksi vaatturijantteriksi, kun taas Kaartisen tie ollut ruosteisempi. "Mä alotin aikanaan kysymällä äidiltä et oonks mä paras, ja jos ne ei kuunnellu lausetta ja sano et joojoo menin kertomaan mun pikkubroidille, joka oli sillon noin 7-vuotias!" Kaartinen kertoo älyttömän ylpeänä 15-vuotiaan itsensä käytöksestä. Kuten arvata saattaa, tämä käytös ei ollut ehkä se miksi Kaartista pidetään perheensä ykköslapsena. "Eiku mitä te oikeesti nyt kirjotatte..." Veijonen kysyy. 
Jos Kaartinen joutui "oikeasti" taistelemaan huomiosta kolmilapsisessa perheessä oli Kuuselan suunnitelma ja toteutus selkeä. "Sain vanhempien huomion teininä melko nopeasti, ku meikkasin huomattavasti enemmän, ku systeri" Kuusela muistelee kilpailuetuaan siskoonsa nähden. Huomio oli saatu, mutta meni vielä kymmenen vuotta, kunnes mammanpoika-365 sisäisti lempinimensä. "Nykyään sitä vähintään ajattelee vievänsä kukat äipälle, joka kerta, ku siellä vierailee!" Kuusela kertoo samalla katsoen lempeästi ikuisuuteen.
Kaartisen ja Kuuselan mammanpoika teiden läpikäymisen jälkeen on aika katsoa Mäntsälän ihmeen suuntaan. "Vanhukset ei ymmärrä miten nää hommat hoidetaan..." Veijonen tokaisee. Kieltämättä nuorimman tyypin katsahtamisen jälkeen näyttää hänen toimintansa heti ammattilaisen teoilta. Veijonen hankki ykköslapsen tittelin syntymällä viimeisenä ja naittamalla siskonsa ensimmäisen sopivan saksalaisen kanssa ja kannustamalla ulkomaille muutossa. "Eiku ihan oikeesti..." Kuusela pääsee vuorostaan vilauttamaan perinteistä sanontaa.
No oikeastihan jokainen firman työntekijä ovat äitiensä lisäksi hullaantuneita sisaruksiinsakin, kiitos kaikille äidille ja sisaruksille, tää postaus on omistettu teille!
Ihaninta äitienpäivää toivottaen,
Mammanpoikanne
Kaartinen & Kuusela & Veijonen