Inflaatio ja muita todella tieteellisiä faktoja


Kaartinen & Kuuselassa valmistaudutaan inflaation kasvuun todella tiukoin ottein. Näin aluksi voimme kertoa: 3/4 firmasta opiskelee tällä hetkellä tradenomeiksi harrastuksenaan, että olisi mitään mahdollisuutta ymmärtää mitä inflaatio tarkottaa busineksen kannalta. ”Et tu Brutus?¿” Kuusela katsahtaa Veijosta kipakasti kuultuaan kouluun pääsystä. 
Jos firma hikoilee koulun penkillä, on päälle laitettava liituraitaa, jalkaan oxfordia ja kaulaan vinoraitaa, muuten bisnesten ymmärrys jää liian hataralla tasolle. ”Jos me jotain ollaan opittu rahotuksen alalta on se et mitä nuorempi oot, sen enempi sun pitää yrittää!” Kaartinen yllyttää Veijosta pukeutumaan pukuun kouluun. Kuuselan kuiskuttaessa vieressä ”laita kovat kaulaan…”. Jos Veijonen ei tietäisi paremmin, saattaisi hän luulla, että firman vanhemmat henkilöt kiusaavat häntä. ”Onneks Puusti kerto et suurin osa sen luokalta pukeutuu rennommin, kuulemma vaan irtotakkiin ja salkkuun!” Veijonen kertoo kirkkain silmin.
Jos firma aloittelee syksyllä käymään kursseja niin sanotusti sataset lasissa, on Puustinen jo konkari koulunkäynnissä. ”Hinnat nousee ja korot kasvaa, sitä mä tolkutan näille taukeille päähän!” Puustinen kertoo kokeneena oppilaana inflaation vaikutuksista.
Jos koulu antaa firmalle vahvuuksia tulevaisuudessa tekemään fiksumpia kaupallisia päätöksiä, on firma nyt jo tehnyt fiksuja valintoja tulevaisuutensa kannalta! ”Toimitusjohtajana mul on iso vastuu ohjaa tätä laivaa ja pitää huoli siitä ettei ajeta ekalle karille!” Kaartinen kertoo kuin mikäkin Bezos, muiden pyöritellessä päätä.
Kaartinen onkin luvannut monen asian muuttuvan syksyllä jotta voimme tulevaisuudessakin pitää yllä laajan valikoiman ja kilpailukykyiset hinnat. ”Älä unohda mun antamaa huippupalvelua!” Veijonen huutelee aivan hiukan ylimielistyneenä. 
Firman toimitusjohtajan lupaukset halutun kurssin ylläpitämiseksi ovat seuraavat:
 -TsingTaon tilalle on löydettävä edullisempi alkoholiton tarjottava. ”Oon maistanu kesän aikana kaikki holittomat oluet ja voisin pitää firmalle tastingin” Puustinen kertaa
 -Kaartinen lupaa syksyllä tehdä myös itse töitä… ”Tän ku näkis…” Kuusela tavoitetaan kommentoimaan kellarista
-Ja ennenkaikkea firma lupaa myydä tulevaisuudessa tavaroita ja pahoittelee, sitä ettemme ole näin aina aiemmin tehneet. ”Täs nostan ite käden pystyyn” Kaartinen kertoo businessnerona.
Pilke silmäkulmassa hyvään tulevaisuuteen uskoen,
Kaartinen & Kuuselan kaupallinen johto sekä Kuusela