Joulu jolkottaa, itsenäisyyspäivä kolkuttaa


Joulukuu jollottaa, mutta niin tekee myös meille pitkän viikonlopun takaava itsenäisyyspäivä. Ollaankin näin itsenäisyyspäivän lähestyessä Kaartinen & Kuuselassa pohdittu ihan ääneen mistä ollaan ylpeitä meidän suomalaisuudessamme. ”Kaartinen on varmaan ensisijaisesti stadilainen, mutta meidän muiden juuret ovat syvällä SUOMESSA” Kuusela painottaa vahvasti firman juuria.
Tamperelaisen Haltijan, Elfvingin suosikkiruuan ja -bändin ollessa wings, on hänen vastauksensa suomalaisuusylpeyden juureksi moniulotteisempi. ”Kummeli” Elfiving vannoo suomalaisen huumorin nimeen. ”Ehkä se yrittää sanoo et ylipäätään puujalkavitsit ja se tapa, millä suomalaiset aiheuttaa hyvää mieltä toisille, ilahduttaa häntä kovasti!” Kuusela vääntää yhden Kummeli-jakson katsoneelle Kaartiselle rautalankaa.



Jos Elfvingin vastausta pitää vääntää rautalangasta Kaartiselle, on Puustin vastaus jo huomattavasti ymmärrettävämpi! ”Korvapuustit!” Puusti huutaa Kuuselan huokauksen kaikuessa kellarista Arkadiankadulle saakka. ”Eiku tiiättekö, ku saa mustan juhlamokan ja Rams Roastersilta haetun Puustin eteensä, se on lovee!” Puusti sanailee menemään.



Jos firman keskinuoriso on tällä kertaa varustettu väärillä leuoilla, on se kaikkein nuorin rakkautta täynnä! ”Mä oon ylpein mun ystävistä ja siitä ystävyydestä mitä mulla on!” Veijonen viittaa suomalaiseen ihanaan, luotettavaan rakkauteen! Tähän on koko firman helppo yhtyä, sillä yrityksemme tärkein arvo on rakkaus.



Vaikka Kuusela arvottaa kaikki yllä olevatkin vastaukset erittäin korkealle, ei hän halua tärkeimpien unohtuvan. ”Sauna sekä tasa-arvo” Kuusela huutaa tietokoneen ruudun takaa. ”En oo vieraillu ikinä yhdessäkään maassa, jossa olis nää kaks asiaa paremmin kuin meillä. Siitä olen aivan tajuttoman ylpeä” Kuusela hymähtää muiden nyökätessä kellarijohtajalle.



No mitäs se stadilainen sitten arvostaa? ”Rakkautta, lämpöä, rehellisyyttä, ystävyyttä; arvostan ennen kaikkea suomalaisia!” Kaartinen toteaa tippa linssissä, suosikki suomalaislaulajasta muistuttavassa, niin sanotussa Kääriäisen Jorma -paidassa.
Ystävällisin itsenäisyyspäivän odotusterveisin,
Kaartinen & Kuuselan hemmondeerukset