K&K <3 Juho "Veijonen" Veijo


Kaikki varmaan muistaa kuinka Kaartinen & Kuusela pelasti reikäisiin vaatteisiin pukeutuneen nuoren pojan ja antoivat läjän vintagepukuja. ”Otettiin poika meidän siipien alle, tehtiin siitä vaatturi ja hyvin pukeutunut!” Kuusela kertoo. ”Eiku ihan oikeesti, ne oli Comme Des Garconsin farkut, Stone Islandin Neule ja Watanaben päällystakki…ja mikäli muistan oikein tulin ostaa teiltä vaatteita...” Veijonen korjaa vanhuksia.

Jos tarina Veijosen ja firman tapaamisesta on kaikille tuttu on Pojan elämäntarina hiukan harvinaisempi. ”Synnyin onnellisten tähtien alla kaukaisessa kylässä nimeltä Mäntsälä.” Veijonen kertaa. Jos tähdet oli onnelliset niin oli myös geenit ja kasvatus sillä poika sai kasvaa rauhassa juuri sellaiseksi kuin on. ”Asioita joita eniten ihailen Veijosessa on toi suunnaton ilo ja energia, mut kyky olla oma itsensä tolla iällä on jotain ihan maagista!” Kaartinen kertoo tippa linssissä. Rakkaus mitä Poika luo ympärilleen onkin Kaartisen ja Kuuselan mielestä jotain täysin poikkeuksellista. ”Näin vierestä seurattuna must tuntuu, et se jättää ihanan helposti ihmisiin syvän jäljen.” Kuuselakin ylistää huokuvaa rakkautta.Veijonen jättikin jo nuoruudessaan jäljen kaikkialle minne kulkikin. ”Ja onneks sain kulkea; pelasin vuoden korista, kokeilin nyrkkeilyä, mut onneks ymmärsin nopee et skedeeminen ja vapaus oli jotain muuta!” Veijonen kertaa Mäntsälän ainoassa parkissa hengaamista. Jo siellä Veijosen sosiaaliset kyvyt tulivat vahvasti esiin. ”Näin jälkikäteen, oon oppinu olee sinut ja rakastaa mun hölöttävää puolta.” Veijonen kertoo saaneensa puolet parhaista ystävistään vain; höpöttelemällä. Tuo piirre teki myös vaikutuksen tuoreisiin vintage- secondhand vaateliikkeen pitäjiin kun poika asteli reippain ja päättäväisin askelin kysymään töitä; Kaartinen oli myyty.Samalla tavalla vaatteetkin tulivat mukaan; sattumalta ja samalla sydämen sykkeitä kuuntelemalla. Siinä missä Kaartisen ja Kuuselan nuoruudessa trendit olivat MicMac ja Fubu, oli Mäntsälän Parkin tuulet voimakkaampia. ”Kovia oli Rick Owens, Junya Watanabe, CdG ja muut. Vaikutteet tuli vahvasti myös musapiireistä joiden laitamilla hengasin!” Veijonen muistelee käyneensä kylän ainoan baarin kaikilla mahdollisilla keikoilla. ”Siitähän me bondattiin Pojan kans oikeen kunnolla, ku älysin, et se on luultavasti kuullu mun soittavan vuosia ennen, ku tavattiin!” Kuuselakin herää innostumaan. Muoti oli kovasti Veijosen mukana ja sitä sitten tultiin sitten Helsinkiin vaihtelemaan. ”Kaverit ja Ebay ei riittäny, halusin vaihtaa parempiin vaatteisiin. ” Veijonen muistelee Hypendiin liittymistä. Veijonen vakuuttelee näin jälkeenpäin poliisille, että kun hän kaivoi rautatieasemalla jotain kassistaan ja vaihtoi sen rahaan; EI kyseessä ollut laittomuuksia. ”Kaksi mustiin pukeutunutta nuorta vaihtamassa vaihtamassa tuotteita repusta rautatieaseman kulmassa ei oo ehkä näyttänyt hyvältä…” Veijonen muistelee nuorena alkanutta vintagevaate diilaamistaan.

Nuoren miehen vikkelät jalat pakottivatkin hänet pysyvästi tänne. ”Ikävä kyllä Mäntsälä käy nuorelle miehelle nopeesti pieneks.” Veijonen toteaa lakonisesti. Helsinkiin Veijosen houkutteli, kaverit, skedeparkit, mahdollisuudet opiskella, unohtamatta isomman kaupungin muodin monimuotoisuutta. ”listasta puuttuu se kaikkien tarinoiden olennaisin…” Kuusela tökkii kirjoitusta. Veijonen oli jäänyt pysyäkseen! ”Ellei toi matkailuinto ihan villiksi äidy!” Puusti kuittailee vuorostaan Pojalle. Veijosen veri vetää kuitenkin ajoittain edelleen "pohjoiseen". "Ehkä ne tärkeimmät eli läheiset on se suurin syy, mutta ug hc keikatkin on kovempia hylätyissä varastoissa Mäntsälän liepeillä, kuin Kutosella." Veijonen ryskii totuuksia.Kuka? Juho ”Poika, Nuorin, The Son, Sonn, Veijonen” Veijo
Suosikkibändi? Jarhead Fertilizer ja Jope Ruonansuu
Lempivaatemerkki? Armani, Berluti ja Kiton
Mentorit? Kaartinen, ystävät ja faija
Lempiruoka? Spaghetti Carbonara

Veijoselle työkaveria etsien,
Veijonen ja koko muu poppoo

Ps. Kiitos Veijonen et ollaan saatu tutustua suhun; oot meille erittäin tärkeä sekä työntekijällisesti, että erityisesti ystävänä. Saadaan susta joka viikko ihan älyttömästi energiaa. Se tapa millä kohtelet ihmisiä läheisiä ja tuntemattomia on ihailtavaa ja kaunista. Oot hyvä ihminen ja vielä parempi ystävä. Oot rakas.
Kaartinen & Kuusela