K&K - JP vierailee liivimaisterina


Meillä Kaartinen & Kuuselassa on aina mahdollisuus teettää vaatteita joko teidän toiveiden mukaan tai meidän valittujen kaavojen mukaan(K&K Pyjama, K&K Paitatakki, K&K Farkut). Mutta joskus meilläkin käy tuuri kun löydetään ylijäämä vintage kankaita ja joskus käy tuuri et ku ollaan löydetty ja ostettu kankaita, niin sisään kävelee kolmen Stellan kanssa muotisuunnittelija, joka sattuu olemaan meidän ystävä. ”Ihme ku näitä bissejä joutuu nykyään näille limunlipittäjille ite tuomaan” Jussi-Pekka kritisoi takahuoneen jääkaapin muodonmuutosta.
Kaartisella oli puolikkaan kaljan jälkeen selkeä toive mitä hän haluaa. ”Ois kiva et kaks mun ystävää puhuis toisilleen ja tekis sitä mitä molemmat osaa parhaiten” Kaartinen kehaisee salaa Kuuselan ompelua ja Jussi-Pekan erityisosaamista -käytännöllisten vaatteiden suunnitelua. ”Ai mä luulin et oon uus Noel…” Kuusela kertoo pettyneenä ihaillen JPn parkaa, kera murskaantuneiden bändihaaveiden.
Inspiraation hakeminen ei ollut vaikeaa sillä poikien mielessä pörrää niin monta asiaa! Inspiraatiot oli helppo hakea päällimmäisistä ajatuksista: Arnys, Shuwsu, Kaartinen & Kuusela. Lyötiin viisaat päät yhteen ja mietittiin mikä meitä yhdistää? Siinä missä varsinkin JPn ihaileman Arnysin kulta-aikaa ja Kaartinen & Kuuselan tilausvalikoiman yhdistää kangastyylit sekä ranskabritti-estetiikka, on kaikkien kolmen yhdistäjä vaatteet joissa korostuu vahva käytännöllisyys. ”Mua on aina kiinnostanut Arnysissa ranskalaisen ökyilyn piilotettu törkeys, jonka huomaa vaa paatunut vaatejantteri, sekä kamojen äärimmäisen rajoitettu saatavuus” Jussi-Pekka tuhisee partaansa.
Pohjana vaatteelle oli siis yhdistää käytännöllisyys, vanhojen kankaiden estetiikka sekä Jussi-Pekan taito suunnitella, että Kuuselan toteuttaa tuote sopivalla määrällä käsityötä. Tästä alkoi suunnitteluprosessi kohti uutta tuotetta: KKJP- liiviä. Tähänkin tuotteeseen meidän on tarkoitus käyttää jo olemassa olevia tweedkankaita varastostamme sekä antaa teille mahdollisuus tehdä tilauksia kesäisestä tilausvalikoimasta. "Mä aloin heti miettimään et tilaisin tupakan sävyisen pellavakankaan!!!" Veijonen pörrää kahvipärinöissään.
Nyt on vielä muutama viikko aikaa kehittää ensimmäinen prototyyppi tilausvalmiiksi. Toivommekin, että saamme ensimmäisen sovituskappaleen valmiiksi huhtikuun aikana!
Rokahtavin liiviterveisin,
Kaartinen & Kuusela & Veijonen & JP