K&K - Kaartisen 32vuodenkriisi


Maailmassa on ikävä kyllä miljoonia kriisejä päällä jotka aiheuttavat miljardeille ihmisille pahaa, mutta meillä Kaartinen & Kuuselassa on tällä hetkellä päällä vain yksi. "Näkyyhän se muutenkin tost janarista, mutta eilen, kun se tuli sisään näil hemmetin "staileil" hiuksil ni muutki pystynee laskee 1+1..." Kuusela viittaa Kaartisen isohkoon muodonmuutokseen. Mistä työtoverit ovat sitten tunnistaneet skloddin kolmenkympinkriisin?
"Tos ku värjäsin noit hiuksia ihan minttin ni kattelin et Kaartisen eteises ei ollu muita ku lenkkareita enää..." Veijonen kertoo eteisen muodonmuutoksesta. Kuten yleensäkin, kolmenkympin kriisi on aloitettu palaamalla nuoruuden klassikoihin; tennarit, lenkkarit ja lökärit ovat vallaneet tilaa Kaartisen kaapista. Sijaiskärsijöinä ovat olleet niin puvut kuin kengätkin JM westoneista Crockett & Joneseista aina Auberceihyn asti. "Nykyään Kaartinen näyttää enemmän Tigerin tai Sandin myyjältä..." Kuusela viittaa toimitusjohtajan tapaan pitää lenkkareita puvun kanssa. "Nii siis silloin kun enää pitää ees pukua päällä" Kaartinen huikkaa.
Me kuitenkin uskotaan ja toivotaan, että tälläisistä elämänkriiseistä seuraa aina jotain hyvää! "No täl kertaa ainakin teille jotain hyvää, ku voisin luopuu esimerkiksi näistä puvuista!" Kaartinen sanoo heilutellessaan Etron pukua Cesare Attolinin puku päällään. Mutta hyvää ei ole ollut pelkästään teille tarjottavien laatutuotteiden määrä vaan myös firman avoimeen puhumiskulttuurin kuuluva kysyminen/kyseenalaistaminen; Miksi Kaartisen pukeutuminen on muuttunut? "On ollut ihana huomata, et oikeesti sun tyylillä ei ole juuri mitään väliä" Kaartinen toteaa pystyen 32-vuotiaana olemaan oma itsensä. Myös toisen vanhemman sonnin itsevarmuus on löytynyt ja oma viihtyminen vaatteissa lisääntynyt runsaasti vanhempana. "Mun ei tarttenu kriiseillä et osasin sanoo, et pidän mukavuudesta" Kuusela kertaa kuitenkin aikaa ottaneesta projektista.
Me Kaartinen & Kuuselassa puhumme aina siitä, että vaatteissa pitää tuntua mukavalta; vaatteen kuuluu tuntua hyvältä niin sisäsesti ulkoisesti kuin henkisestikkin. Mielestämme tämä sama pätee sun omaan tyyliin, joka saa myös ehdottomasti muuttua vuosien varrella. "Mul on vaihtunu vast pari kertaa, siis tän vähä yli vuoden täällä töissäolon aikana" Veijonen kertoo samalla katsoen Kaartisen keuliessa ohi. "Eiku ihan oikeesti" pääsee kameramies Kuusela hihkaisemaan
Kypsästi Kaartisesta huolehtien,
Kuusela & Veijonen