K&K Karkauspäivä


Se on kuulkaas karkauspäivä, tehään sellanen homma, että karataan tasan kolme vuotta taaksepäin. Silloin silloinen nuori Haaga-Helian opiskelija, Joonas Mustonen kävi meijän luona kysymässä meiltä kysymyksiä. ”…ja tehdäkseen mitään kaunista ja hyvää pitää tuntea historiaa..?” Veijonen ivaa yrityksen senioreita.
 
No siitä on nyt kolme vuotta kun tavattiin Veijonen ja kolme vuotta sitten myös juotiin vielä kaljaa. ”Asiat on muuttunu; tonkin podcastin otsikko oli kaljaa ja kankaita…” Kaartinen toteaa lähes absolutistina. Kasvu on määrittänyt tuota kolmea vuotta, joten nyt karkauspäivän kunniaksi palataan nyt noihin kysymyksiin ja tunnelmiin. 

Keitä te olette kysymys herätti jo tuolloin varsin kärkkäitä mielipiteitä! ”Sieltä selviää totuus Kaartisesta, joka on omienkin sanojensa mukaan stadilainen mulkku!” Kuusela toteaa johtajan puolesta. Jo tuolloin kolme vuotta sitten on kuitenkin totuus tiedetty, sillä Mustosen kysymykseen keitä te olette yhdessä vastaus on selkä: ”vitun hyvä firma”. ”Ton takana mäkin voin seisoa!” Veijonen yhtyy vanhempien hahmojen mielenmaisemaan.


Tuolloin kolme vuotta sitten puheissa toistuu yksi asia ylitse muiden, vaatturius. ”Vaatturiuteen ja siihen liittyviin asioihin, kuten kankaisiin suhtauduttiin aivan tajuttomalla palolla.” Kuusela toteaa. Kirosanat lentelee edelleen, jos joku on puhtaasti väärässä tai eri mieltä, mutta jopa Kaartisen mieli on hiukan rauhoittunut. ”Ehkä elämä on opettanut et vatsa ei kestä kaljaa ja et ei pitäis haukkua kaikkea ja kaikkia…” Kaartinen väittää oppineensa virheistä.

Jos yrityksemme nimijäseniltä kysyttäisiin nyt firman perustamisen syytä, saattaisi vastaus olla eri kuin kolme vuotta sitten… ”Joo sillon sanoin, et haluttaisiin puuhastella, sekä juoda kaljaa kaksin ja olihan se osa totuus!” Kaartinen muistelee. Ehkä suurempi unelma takaraivossa oli elättää itsensä tekemällä sitä mitä rakastetaan. ”No nyt kolme vuotta myöhemmin saadaan tehdä sitä ja tuotetaan vielä ympärille hyvää!” Kaartinen kertoo isolla ylpeydellä. 


Jos jotkin asiat ovat selkeästi muuttuneet ovat useimmat totuudet pysyneet erittäin samana. ”Motto; horisonttia pitää koko ajan laajentaa ettei jämähdä; pätee todella monialaisesti meidän firmaan ja meihin.” Kuusela kertoo nykyisenä tiktok-käyttäjänä. 

Yksi isoimmista inspiraatioista on myös edelleen sama. ”Tost haastattelusta oikee haistaa Kaartisen kofeiiniöverit…” Veijonen kertoo, Kaartisen vastatessa kysymykseen mikä inspiroi lyhyesti; espresso. 


Tulevaisuudessa toivommekin yrityksenä johtajan juovan selkeästi vähemmän kahvia! ”Kamoon, saan aikaan enemmän övereis edelleen!” Kaartinen pärisee menemään.
Pärisevin karkauspäiväterveisin,
Kaartinen & Kuusela