K&K Kesähäät


Kaartinen & Kuuselan olemassaolon aikana meiltä on haettuja satoja pukuja häihin; Siitä se ajatus sitten lähti, elikkä päätettiin tehdä hääpostaus! ”Myös siks koska Kaartinen on kattonu unelmahäistä joka jakson…” Pikku-Olli huokaa.
Maalataanpa kuva: suomalaiset kesähäät, kävelet yöllä häistä kotiin auringon jo noustessa samalla, kun alla taittuva ruoho kastelee kengän kärjet; väsyneenä, mutta onnellisena. ”Se on nii ihana mielikuva, et olis kiva et siin kohtaa olis myös täydelliset vaatteet!” Veijonen intoilee. Ja koska vaatteet ovat meille tärkeitä, on meistä lähes jokaiselle tuossa mielikuvassa jotain päällä. Ja yleensä viel jotain spesifiä; ”Mul esimerkiks ois Armanin liehuva puku, loaferit ja joku erikoinen kesäpaita, kruununa 80/90-luvun solmio!” Veijonen intoilee. Ja koska Veijonen on Veijonen, ei hän varastaisi huomiota sulhaselta. ”Valitsisin puvunkankaan oikein; en ehkä vieraana laittais silkkipukua päälle!” Veijonen toteaa, katsahtaen samalla tuomitsevasti Kaartisen suuntaan.
Pikku-Ollilla ei sen sijaan olisi ongelmia pukeutumisen suhteen, sillä onhan tamperelaiset tunnetusti vaatimattomia. ”Mul olis tumma mattakankainen puku, valkonen paita ja solmio, ei meil koreilla tieräksää!” Pikku mies huikkaa kiireen keskellä. Samaan joukkoon asettuisi myös Suomen raskaimpana hahmona tunnettu Etiketti-Panu. ”Minä lukisin etiketin, jos sitä ei kutsussa ole esitetty; lähettäisin viestin tulevalle, selkeästi jo hukassa olevalle pariskunnalle; mikäli eivät vastaisi tunnin kuluessa, soittaisin perään ja vaatisin tietää kuinka he toivovat minun pukeutuvan!” Etiketti-Panu toteaa narisevalla äänellään.
Puustille hommat ovat selkeät ja jiirissä. ”Pukeutuisin hyvin, vaaleat sävyt joko jakkupuvus tai polvien alle ulottuvas mekos!” Puusti kertoo, lisäten samalla, että haluaisi pukeutumisellaan osoittaa hääparille sen, kuinka paljon hän välittää. ”Muista ei sitten valkoista!” Rasahtava Etiketti-Panun ääni kuuluu viereisestä huoneesta.
Kaikki yrityksessämme pitävätkin tärkeimpänä pukeutumisneuvona kesähäihin; noudattaa hääparin valitsemaa etikettiä. ”Minähän sanoin sen jo!” Etiketti-Panu korjaa lasiensa asentoa. Kuitenkin olennaista on se, että viihdyt vaatteissa… ”Yleensä lempipuku on lempipuku syystä!” Veijonen kertaa istuvuuden tärkeyttä. Ja jos se puku alkaa ennen loppukesän viimeisiä häitä kiristää, kysy ajoissa apua! ”Tääl me ollaan!” Veijonen ja Kuusela nostavat yht-aikaa kätensä pystyyn.
Ps. Emme uskaltaneet kysyä Kuuselalta mitä hänellä olisi kesähäissä päällä, sillä hänen vastauksensa kesäpukeutumiseen on yleensä…”alassti”…
Kesähääterveisin,
Kaartinen & Kuusela