K&K Klassikoita


Käytiin pari viikkoa sitten kokkauskurssilla ja innostuttiin niin paljon et tehtiin suunnitelma kiertää Helsingin ravintoloita! ”Näkökulmana Kaartisen vatsa täyteen firman piikkiin, oletan?” Panu kysyy, huolehtien samalla kassasta.

No Panu ei aivan väärässä ole; näkökulmaksi valittiin Kaartisen Klassikot. ”Moni saattaa tuntea mut Rosso-konossöörinä, mut muhun mahtuu paljo muutakin!” Kaartinen nostaa fedoransa pöydälle. Aivan… No herra toimitusjohtaja on kuitenkin stadilainen ja se takaa jonkinlaisen tietotaidon helsinkiläisistä klassikoista. ”Jos ymmärsin oikein nyt on tarkoitus kiertää tuttuja ja vähemmän tuttuja ruokaravintoloita!” Kuusela tiivistää agendan.



Oikeassa on Kuuselakin, ei ole tarkoitus Helsingin Uutisten tapaan etsiä suosituinta ravintolaa, vaan käydä rauhassa syömässä paikoissa jotka ovat tärkeitä helsinkiläisille. ”Ja sitä kautta jakaa sitten tietoa meille maalta tulleille!” Puusti puhahtaa. Jalo ajatus, kuten johtajalla on tapana! 



Aloituspaikan valinta oli tietenkin firman vanhemmille jo 90-luvulta tuttu; Hansasillan KEBAB?!?. ”Tääl oli ekat rahat ku käytti ruokaan” Kuusela muistelee pre-falafel aikoja. Lapsuudessa oli vain kourallinen paikkoja, joissa pysty syömään kebabbia, ajat ovat muuttuneet. ”Jos oli enemmän fygyy, mentiin Eerikin Pippuriin ja jos vähemmän, otettiin 550 suoraan Hansasillalle!” Kaartinen muistelee teini-ikäänsä.



Käsintehdyn kebabin mellestäessä tällä hetkellä, on välillä hyvä muistella sitä mistä kaikki lähti! ”Joskus halvempi on parempi, joskus tarttee simppeleitä asioita, ei kai meil olis muuten pinaattilättyjäkään!” Kaartinen romantisoi. Hansasillan puolesta puhuu myös elämänmyönteisyys. ”Tääl on tervetullut ja samal ei tervetullut fiilis. Tääl on kaikki ja ei ketään!” Kuusela ilmaisee koko firman tunnelmat. 



Hansasilta on Itäkeskuksen ja nykyisen Eastonin yhdistävä silta, joten tunnelma on sen mukainen. ”Hektinen tunnelma tekee täst tän paikan, tietty hyvän hinnan lisäksi!” Veijonen kertoo, samalla mainiten et täällä Kuuselakin pääsee poikien mielenmaisemaan kiinni.

Missä?
Itäkeskus, Hansasilta

Mikä?
Stadin Chili Kebab

Hinta-laatu?
5/5
Vatsantäyteisin terveisin,
Kaartinen & Kuusela