Kaartinen & Kuusela - Raglantakkiprojekti


Kaartinen & Kuuselassa on viimeinen kuukausi siivottu, inventoitu, myyty, juostu ja oltu mukavia toisillemme. ”Meil o meidän kiireisin kuukaus takana ja syystäkin!” Kaartinen kertoo hektisestä syyskuusta. Kiireeseen on monta syytä, mutta syy tämän postauksen, ja sen takana miksi nyt olemme hoitanut ruuhkia alta pois, on selkeä. ”Olemme halunneet keskittyä uuden luomiseen!” Kuusela hihkuu putsattuaan kellarin putsplank lattiasta kattoon.
Tiedettiin jo syksyllä 2021, kun saatiin läjä vintagetweedkankaita, että mitä haluamme tehdä. ”Vaikka inspiraatio löytyisi, niin jokainen yksityiskohta pitää miettiä, sekä se miten vaate pystytään tekemään kunnolla, se ottaa aikaa!” Kuusela kertoo vakavana. Filosofiamme Kaartinen & Kuuselassa onkin selkeä uusien tuotteiden suhteen; vaatteiden tulee täyttää jokin tarve, kaikki tehdään kunnon materiaaleista ja kaikki tehdään erittäin hyvin. Meille tärkeiden asioidenkin vuoksi projekti on odottanut sitä, että voidaan satsata siihen kunnolla aikaa. ”Vanhukset suunnittelivat tekevänsä vaan yhden täydellisen sämplen mitä te pääsisitte sitten kokeilemaan…!” Veijonen tavoitetaan koulun pihalta Mobira kädessään haukkumaan vanhuksia itsekkäiksi.
Inspiraatiomme lähde löytyi myös jo melkein vuosi sitten. ”On kerätty meidän kellariimme sisustuksen lisäksi myös vaatearkistoa ja sieltä yhtenä helmenä nousi Kitonin täysin rakenteeton raglanhihainen päällystakki!” vaatekeräilijäksi identifioituvan Kaartisen silmistä paistaa intohimon liekit. ”Tuntuu et palataan tän projektin myötä myös meijän firman alkujuurille, kaksi yritysjohtajaa keksimässä itselleen jotain tosi nättiä päälle pantavaa!” Kuuselakin hehkuu uupumuksen keskellä.
Vaikka tehdään kaavoja myös itse alusta loppuun, tulee usein paras lopputulos, kun käytetään avuksi, täydellisiä jo valmiita kaavoja! ”Jos jotain pitää matkia, ei mua yhtään haittaa se, että matkitaan maailman parhaita tehtaita!” Kaartinen toteaa sekä Kiton fanipoikana, että melkoisena luksuksen rakastajana. Inspiraatiotakin on koko yrityksen mielestä vain fiksua katsoa myös muilta valmistajilta. ”Viime vuonna olen käyttänyt vastaavia yrityksiä esimerkkeinä yksityiskohtien suhteen; Charvet, Brioni, Kiton, Attolini sekä Isaia!” Kuusela kertoo jo hiukan arkistosta ylimielistyneenä.
Mitä tehdään?
-Päällystakki
Mistä tehdään?
-Vintage villakankaasta
Mikä on malli?
-Kaksi raglanhihaa + yksi vyö
Projektityöterveisin,
Yritysjohtajat ja firman nuoremmat johtajat