Kengät, stiflat, tsengat, pläägät


Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Siinä missä Kuusela on kieltänyt Kaartiselta muutaman lempinimen käytön hänelle, kengistä Kaartinen saa vielä käyttää useampaa nimitystä. Onhan rakkaalle lapselle suotavaa olla useampi nimi!
Mikä tekee hyvät kengät?
Merkki, ei välttämättä.
Väri, ei todellakaan.
Nahan laatu, kyllä.
Tekotapa, kyllä.
Mistä tunnistan laadukkaan kengän? Näin kenkämaallikkona sekä Kaartinen ja Kuusela ovat joutuneet opettelemaan monta asiaa kengistä vuosien varrella. Siinä missä Kaartinen aloitti opettelemalla listoista kaikki kalleimmat kenkämerkit, keskittyi Kuusela siihen, miten kengät oli valmistettu. 
Vaattureille opiskeille kaveruksille oli selvää, että kuten puvuissakin paljon ratkaisee se miten tuote on tehty ja mitä se pitää sisällään. Goodyear welt oli rakenne, joka Kaartisen kalleimmatkengät-listauksen kengissäkin korostui, aivan sama tekotapa joka tuli Kuuselan eteen. Tämä johtikin molemmat pojista keskittymään pääosin englantilaisiin sekä amerikkalaisiin kenkämerkkeihin. Näihin olemme myös keskittyneet kauppamme valikoimassa. 
Miksi Goodyear welt? Hyvin huollettuna nämä kengät ovat koko elämän sinulla! Tämän tekotavan etu on se, että kengät voi uudelleen pohjata. Sinun on siis pidettävä huolta päällisestä ja suutari tai tehdas itse huoltaa pohjan tarvittaessa.
Hyviä tekotapoja on kuitenkin monia aivan kuten hintaluokkiakin. Eivätkä kaikki parhaat kengät tule maista joissa puhutaan englantia... Mitä enemmän kengistä on opiskellut sen syvemmällä suohon on upottu. 
Kuitenkin, jos haluaisi tiivistää laadukkaiden kenkien eron markettikenkiin on niiden yleisesti tärkein eroavaisuus kenkien kestävyys sekä huollettavuus! 
Käytetyn kengän ostaminen ei ole sen vaikeampaa kuin uudenkaan. Jos kenkä ei sovi jalkaasi, puristaa, painaa taikka se on liian iso, jätä näissä tilanteissa kenkä hyllyyn. Meillä liikkeessä saat koeajaa kenkiä Kuuselan valvovan silmän alla niin kauan, kuin koet tarvitsevasi. "Kuhan kerkeän saunavuoroon keskiviikkona!", Kuusela lisää.