Kesän aloittelua ja maalaisten ylistystä


Kevät on jo pitkällä ja simat sekä munkit on nautiskeltu toivottavasti mukavissa merkein. ”Kesähän kolkuttelee jo ovella” tokaisee Panu tuodessaan tien yli talven aikana klitsuun hillottuja kesäkledjuja. Veijosen pilkuntarkkojen laskelmien mukaan kesävaatteita on enemmän kuin koskaan ennen. Mikäpä kesällä olisi parempaa kuin laittaa pellavahousut jalkaan ja lähteä kaupungista maaseudun rauhaan mökille tai vaikka vanhoille kotikonnuille.
Ei ehkä uskoisi, mutta Kaartinen&Kuuselan työntekijöistä enemmistö on maalta kotoisin. Kaikesta tästä inspiroituneena alettiin sitten ihan kunnolla muistelemaan omia aikoja, kun vielä asuttiin kauempana kaupungista. ”Heti alkajaisiks haluun sanoa, etten voi samaistua mitenkään näihin, sillä oon paljasjalkainen stadilainen” Muistuttaa Kaartinen.



Meillä kaikilla tuli samanlaisia muistoja ja asioita mieleen. Firman hulivili mainitsee tietenkin heti kyläbaareissa käymisen. Aina enemmän tai vähemmän sama porukka, saa sitä mitä tilaa ja pettyä ei voi. ”Näin soittelijana voin vahvistaa sen, et tunnelma on aina taattu maakuntakeikoilla” Kuusela vahvistaa kalkkarokäärme-saappaissaan.



Toisena asiana maaseudulta on aikanaan saatu klassisen tyylin toimivimpia kulmakiviä, kuten farmarit, bootsit ja metsästysrotsit. Tässä kohtaa myös firman snobijehu Kaartinen joutuu myöntymään. ”Mullakin on välillä Cowboy-bootsit ja bolo-solmio päällä, eli eläköön maalaistyyli!” Kaartinen tokaisee



Kolmantena asiana on auton tai kyydin tarve kaikkialle. Ei pahemmin bussiin hypätä ja lähetä kaupungille. Ja mikä edes on ratikka? Veijoselle ongelma on varsin tuttu siinä vaiheessa, kun sieltä baarista pitäisi lähteä kotiin päin. Kuusela ja Puusti lisäävät tähän vahvan yhteisöllisuuden varsinkin Savossa päin. Aina autetaan, jos on tarve ja kaupassa saatetaan jopa tervehtiä. Yhteisöllisyys ja lempeys on onneksi myös periytynyt Kaartiseen&Kuseelaankin ja siitä lämmin kiitos kuuluu teille asiakkaille.



Meillä yrityksessämme alkaa tästä viikosta kesä! ”Tämän takia oon tuonu alakerrasta 6 lastia kesävaatteita ja vieny talvikamat klitsuun!” Veijonen ylpeilee, Kuuselan kasatessa vieressä Kaartinen & Kuuselan virallista kesäterassia.

Kesäkuntoon laittautuen,
Kaartinen & Kuusela