Kevääseen Mahamedin tahtiin!


Aurinko, ohenevat kerrokset ja ihmisten hymyt kuuluu kevääseen, piste.! ”Sen takii ajateltiin soittaa Muhikselle, joka on paras etiopiansomalianvaasanhelsinkiläinen ilopilleri kuka tiedetään!” Kaartinen kehuu vuolaasti Johtaja Mahamedia. Luonnollisesti pakotettiinkin Muhis ilmasiin töihin; kuratoimaan teille tyylejä, jotka tulevat hänelle luonnollisesti joka päivä. ”Rakastan pukeutumista ja kerroksia, enkä varsinaisesti vihaa Kaartinen & Kuuselaa, ni tottakai suostuin” Muhis hymähtää rauhallisesti.
Muhiksen kanssa tovin pukeutumisesta jutellessa käy selväksi, kuinka mainiosti Johtaja osaa yhdistellä kasuaalia ja klassista pukeutumista. ”Tän lisäks väitän et osaan hyvin yhdistää myös vanhaa ja uutta!” päivätyökseen Triplan Turossa pukuja myyvä hemmo kertoo. Yhdistelmät ovatkin Muhiksen ykkösvahvuus. ”Uuden ja vanhan yhdistäminen voi tarkoittaa myös eri aikakausien yhdistämistä!” Muhis konkretisoi laittamalla jalkaan 2000-luvun farkut ja 80-luvun Brionin irtotakin. ”Toi tyyppi osaa myös yhdistää edullista ja kallista, toisin kuin eräät…” Veijonen katsahtaa syyllistävästi firman snobeimpaan johtajaan.Väitämmekin että Muhis on niin taitava pukukameleontti, että jos joltain kannattaa kysyä pukeutumiskoodeista, niin häneltä. ”Oon ehkä hiukan löysempi koodien suhteen kuin Kaartinen…” Johtaja Mahamed toteaa. Kaksiriviset ovatkin Muhiksen tavaramerkki, joilla mielestämme pärjää juhlassa kuin juhlassa. ”No tähän en väitä vastaan” Kaartinen hyväksyy edes jotain.


No mutta entäs se kolmas kulmakivi Muhiksen tyylissä? ”Korkeat isot housut!” Johtaja Mahamed huutaa. Monien muiden tavoin myös Muhiksen on aikojen saatossa ollut vaikea löytää sopivia housuja, mikä on ollut hänelle avuksi? ”Vaatturikoulu ja mä!” Kuusela hihkuu alakerrasta. Totuus ei ole kaukana sillä Muhiksen vinkkiin numero uno sisältyykin ompelua. ”Ota koppiin hyvännäköset housut jotka on sulle 1-2 kokoa liian isot, kokeile vyöl saaks niist sulle hyvät ja vie vaatturille!” Johtaja Mahamed puhuu ammatikuntansa puolesta. Muhiksen vinkeillä saatkin usein korkeammat ja väljemmät housut jotka voidaan sitten vyötäröltä kaventaa sinulle sopiviksi. ”Yhdeksän kertaa kymmenestä, joudun muokkaa mun housuja!” Muhis tukee samassa tilanteessa olevia.


Inventoitiin rekillinen Muhiksesta inspiroituneita vaatteita myymälään. Luvassa kerroksia, neuleita, denimiä, leveitä housuja sekä tuplarivisyyttä! ”Eläkä unoha LÖÖFEREITÄ!” Kaartinen herää kiusoittelemaan Muhiksen Vaasan murretta.

Ystävällisin keväthankiterveisin,
Muhis ja Kaartinen & Kuusela