Kuka on Kaartinen & Kuuselan, Kuusela?


Noin vuosi sitten näihin aikoihin Kaartinen & Kuuselassa kerrottiin kaikille, että mitä me ollaan firmana ja keitä me ollaan päällisin puolin. Nyt vuoden sekoilun ja uutiskirjetulvan jälkee, kelattiin, että on vähintään reilua kertoa keitä me oikeasti ollaan. Ekana vuorossa Kuusela: mies suorien saumojen takana, mies takaa huudahdusten, mies takaa kitaran kielien ja vinon mielien. "Ei helvetti, ei saatana" Kuusela toteaa riimittelyistä.
Vuonna 1988 koko Espoo tärisi, kun Suomeen syntyi maailman lempein sonni. "Nelosella alko paino et ei ihme jos Jorvissa vähän tärähti", Kuusela toteaa viekas hymy kasvoillaan. Tarhat, ala- ja yläasteet Kuusela kävi Espoossa, ja kuten missä tahansa 90-luvun koulussa, pituudesta oli Kivenlahden kasvatille hyötyä. "Musta tuntuu, että oli helpompi olla pitkä ja lempeä, kuin pieni ja lempeä, ainakin siinä ympäristössä" Kuusela kertoo monien meidän nuoruuden kouluajoista. Kuten monet muutkin ala-asteella, Kuuselakin jätti pukeutumisensa lähinnä mutsinsa osaaviin käsiin! "Se on sellanen homma, et tuli pukeuduttua vähän lämpimämmin, verrattuna siihen miten pukeutui sitten kun sai ihan itse valita" Kuusela kertoo kaikella rakkaudella ja lämmöllä.
Kuuselan isoimpia kouluaikojen murheita tulikin ylä-asteelle mentäessä, kun koko lapsuutta leimannut Rock'n Rollin kuuntelu vaihtui hetkellisesti HipHop kulttuurin nousun myöä Rapin kuunteluun. "Iskihän se kovaa, kun viereisestä lähiöstä yhtäkkiä kaveri kertoo biisillä, että sillä on tuhansia erilaisia kauluspaitoja!" Kuusela kertoo Olarirap-legenda Raimon Kauluspaitoja kappaleesta. "Tää oli myös se vaihe kun aloin itse pukeutumaan ja käymään itse ostamassa kirpputoreilta vaatteita" Kuusela kertoo Uffin pitkäaikaisesta kanta-asiakkuudesta. 
Kuuselan elämästä onkin helppoa kertoa musiikin avulla, joka on soinut aina ja jota on soitettu oikein urakalla ensimmäisen synttärilahjakitaran saannista lähtien. "Fenderin Stratocasterin sain 9-vuotiaana ja se on edelleen mun ykköskitara; sen soiton ollessa mun elämän ihanimpia asioita." Kuusela kertoo ensirakkaudestaan.
Kitaransoittoa onkin harjoitettu yksin sekä bändeissä. Kuuselan ensimmäisen bändi oli ala-asteella bändikerhossa opitun blueskaavaan perustavaa good times rokenrollia soittava "nimettömäksi jäävä" bändi. "Ylä-asteen koulun bändissä pääsin sitte kokeilee rumpalin hommiakin" Kuusela kertoo villistä kokeilustaan.  Kuten kitaroiden osalta, myös pukeutumissa oli vain yksi suunta "raphairahduksesta" huolimatta; Rock. "Tehosekoitin, Jimi Hendrix ja 70-luku oli vahva syy ostaa bootcut-housuja ja samettitakkeja" Kuusela intoutuu muistelemaan.
Ylä-asteen jälkeen Kuusela ei tiennyt mikä kiinnostaisi tai siis mikä koulu kiinnostaisi..." Aina tuli oltua kirjoilla jossain lukiossa, mutta selkeästi veri veti lavoille ja tunkkasiin bändikämppiin." Kuusela kertoo nuoruuden menojalan vipatuksesta, Robasta, Myrtsistä sekä hardcore-musaelämästä! Lukio oli Kuuselalle aina kakkosvaihtoehto ja tulevaisuuden katselmus ei aina yltänyt seuraavaa viikonloppua pidemmälle. "Lopulta kuitenkin suoritin lukion ja koska oli huutava tarve uusille esiintymisasuille niin selkeä seuraava askel oli vaatturikoulu!" Kuusela kertaa polkuaan jättäen mainitsematta lyhyet ja turhat hairahdukset ja hidasteet.
Kuuselan silmiin syttyi aivan uusi palo vaatturikoulussa. Rock ei siirtynyt kokonaan syrjään, mutta ainakin puolet sonnin intohimoisesta innostuneisuudesta oli kääntynyt klassisia miestenvaatteita kohti! "Se fiilis kun tein Kaartiselle sen ekat kunnon housut ja ne onnistuivat täydellisesti, oli se sama tunne ku ekaa kertaa sai soitettuu Get onin kunnolla läpi" Kuusela kertoo edelleen vaatturin ammatista innostuneena. Vaatturikoulu oli myös ensimmäinen kerta, kun Kuusela törmäsi Kaartiseen. "Kaks vuotta se jakso ärsyttää mua siihen tahtiin, että lopulta meidän suhde lämpeni ystävyyteen asti!" Kuusela kertoo hemmojen omista vahvuuksista: pitkä pinna ja massiivinen ärsytyskyky.
Palo vaatturiuteen ja vaatteisiin on syönyt viime aikoina hiukan lisää tilaa musisoinnilta, mutta keikoille Kuuselan on edelleen päästävä. "Työt pistää painamaan hiki niskassa takahuoneessa ni ei oo oikee ehtiny ja no sattuneesta syystä keikkoja on myös viime aikoina ollut vähemmän" Kuusela harmittelee kuitenkin vakuuttaen, että nämä kaksi isoa elämänrakkautta tulevat olemaan hänen mukanaan nyt ja aina; Vaatteet ja Rock 'n' Roll.
"Kaveria lainaten; kahta en vaihda; sukat" Kuusela huutaa viikon ensimmäisen onelinerin takahuoneesta.
-Kaartinen & Kuuselan Simo Kuusela-