Kutsu Vikunjan!


Rakastetaan hyviä vaatteita ja hyviin vaatteisiin, hyvien tekotapojen lisäksi, kuuluu; aina hyvät materiaalit. ”Firman nuorinkin aloitti vaatekeräilyn hyvillä materiaaleilla, kun hän alko etsimään Massimo Ostin innovatiivisia teknisiä materiaaleja!” Kaartinen kertaa Pojan historiaa. ”Oon syntyny metalli weressä!” Veijonen huutaa, viitaten sekä Cp Companysta tuttuun metallo-kuituun, että musamieltymykseensä.
Jos Veijonen syntyi kovat veressä ja kaulassa, on yllättäen Kaartinen firman pehmyin hahmo. ”Mitä tulee vaatteisiin…” Kuusela kiirehtii paikalle puolustamaan titteliään. Kaartisen Graalin maljana onkin pidetty yhtä pientä Perussa elävää eläintä. ”Siis siitä saatavaa pitkää ja pehmyttä kuitua, vaikka onhan se eläinkin söpö!” Kaartinen hehkuu lämpöä puhuessaan vikunjasta. Vikunjan pehmeyttä, harvinaisuutta ja sen myötä kalleutta ei pääse mikään muu luonnosta löytyvä materiaali lähellekkään. ”Miettikää et joku jantteri soittaa jotain panhuilun kaltaista vekotinta ja saa alueen vikunjat tulemaan luokseen kerittäväksi jonka jälkeen se pitää samointein päästää takasin luontoon” Romantiikka-Kaartinen pääsee valloilleen. ”Yks virkistysilta muistelisin Kaartisen viestitelleen Korkeasaareen et saako tulla keräämään 200g vuodessa villaa tiputtavan Vikunjan karvaa…” Kuusela muistaa vanhat hyvät ajat.



Kuusela on yllätys yllätys, jotain siltä väliltä. ”Mulle riittää kashmir, pehmyt neitsytvilla ja silkki, sekä tietty villasilkki, pellavavillasilkki, puuvillasilkki..!” Kuusela ehtii listassaan puoleen väliin. ”Mutta kestääkö hyvä ja arvokas materiaali?” Puusti kysäisee nuoremmuuttaan. ”Jokainen joka säännöllisesti käyttää huippumateriaaleja pukeutumisessaan tietää, että kestää.” Kaartinen toteaa lakonisesti. Yrityksemme mielestä ei ole sattumaa, että firman vaatteet ovat käytettyjä ja tehty hyvistä materiaaleista.



”Vaatteiden kestävyys liittyy ehkä enemmän niiden käyttäjään ja käyttötapoihin kuin materiaaleihin!” Kuusela hihkaa. Siinä missä Kaartinen nukkuu päiväunet aina koko kashmirasussaan, emme suosittele tätä muille. ”Ellei sitten halua nukkua mukavasti!” Kaartinen vänkää. Vaatteiden kuitujen tulisikin saada lepoa. ”Elä nyt hitto soikoon käytä joka päivä samaa pukua!” firman tekopyhyys Veijonen huutaa sama puku kolmatta kertaa viikolla päällä. Kertauksena firma ei myöskään suosittele käyttämään vaatetta pesulassa ellei ole pakko! ”Muistakaa myös käyttää tarpeeks väljiä vaatteita!” Kuusela harmittelee nuoruuden slim fit tarpeitaan.



Vikunjarientoihin kiirehtien,
Kaartinen & Kuusela