Makutuomariuden vastuu


Oli alkukeväinen päivä, kun firman kolmanneksi nuorin ja yksi ainoista Panuista tuli takahuoneeseen ja sanoi; ”Saako ja pitääkö makutuomarin laskea itse ostajan fiilistä?” Kysymys oli relevantti, sillä se sai usein älykkäästi asioita pohtivan Kaartisen mietteliääksi. ”EI on yksinkertainen vastaus; ei Kaartinen!” Kuusela huusi älykkään ja komean Kaartisen korvaan.


Kaartista oli usein elämänsä aikana kysyttykin makutuomariksi. ”En ehkä uskaltais kysyä Kaartiselta mielipidettä, jos en haluis suoraa vastausta…” Panu on oppinut jotain muutamassa kuukaudessa. Herra toimitusjohtajan reunat ovat kuitenkin hiukan hioutuneet takavuosien räkänokkaisuudesta. ”Joo on hioutunut joo…” Kuusela kertoo aivan liian lyhyessä irtotakissaan. Jos johtaja on suora; on johtaja myös vanhemmiten yrittänyt pitää huolen siitä, ettei enää kommentoisi asuja kuin vain tiedusteltaessa tai vaihtoehtoisesti vain vaatteiden laatua.Laatu ja eettisyys onkin herra isoherra Kaartisen mielestä asia jota voi aina kommentoida. ”Niissäkin sun pitää Kaartinen huomioida tuotteiden hintalaatusuhdetta!” firman älykkäin poika toteaa. Kaartinen onkin joutunut elämässään kiertelemään makutuomarina jopa ulkomailla hiukan huonommissa vaateliikeissä, kuten Mangossa…”Mul on ollu rankkaa…” Kaartinen päästää todenmukaisen sananparren suustaan.Vanhemmiten jopa Ollinakin tunnettu Kaartinen on opetellut kohtelemaan ihmisiä kuten haluaisi itseään kohdeltavan. ”Ei kukaan ihminen halua, että niille sanotaan, et sulle ei sovi hyvät materiaalit tai et näytät tosi huonolta” Panu luennoi toimitusjohtajalle. Firman nuorimmat ovatkin opettaneet Kaartiselle oikeaa tapaa puhua; ”Se edellinen oli viel parempi, on kyl hyvä toiki, kokeile viel jotain, näytät aina hyvältä, olet ihana…jne!” kuoro opettaa Kaartiselle positiivisen voimaannuttamisen sanomaa.Firman motto; pelkkää lovee, voikin paremmin kuin koskaan! ”Halutaan oppien ja kokemuksen kautta auttaa ihmisiä niin, että jokainen vois paremmin niitten vaatteissa ja tyyleissä” Kaartinen firman fiksuimpana ja kauneimpana toimitusjohtajana toteaa kaikkien puolesta.

Mikäli kuitenkin haluat rehellisen mielipiteen vaatteesta kuin vaatteesta niin nykäse johtajaa hihasta ja kysy! "Omalla vastuulla!" Kuusela ja Veijonen huutavat yhdestä suusta.

Täysin jonkun muun kuin Kaartisen kirjoittamaa blogia myötäillen,
Koko Kaartinen & Kuusela