Mätäkuun kuumimmat vinkit!


SE ON TÄÄLLÄ: ENSI VIIKOLLA ALKAA MÄTÄKUU!! Sitä varten päätettiin sitten kysyä firmalta vinkkejä. ” Siis kuinka he pukeutuisivat tuona kuukausista kauneimpana!” Kaartinen hihkuu. 
Suomessa 3.7.-11.8 olevaa ajanjaksoa kutsutaan yleisesti Mätäkuuksi, vaikka nimitystä pidetään osittain käännöskukkasena, sen yleisesti vakiintunut merkitys johtuu, siitä että maataloustuotteet pilaantuvat nopeasti tuona aikana. ”Etelä-Euroopassahan termi koiranpäivät taitavat olla kyseisen ajanjakson nimitys, mikä johtuu Siriuksen(”koirantähti”) näkymisestä taivaalla!” Panu on herännyt poterostaan kirjoittamaan tämän kappaleen.

No jos kuitenkin pidättäydyttäisiin lukemasta edellinen kappale ja käytäisiin suoraan asiaan. ”Tässä teille meidän lantavarpaiden rehelliset vinkit, kesän toivottavasti parhaisiin säihin!” Veijonen lukee Kaartisen hänelle kirjoittaman lappusen ääneen.


Ensimmäisenä ääneen päästetään Etelä-Espoon rantarosvo UjoTorstai-Kalle. ”Kyl jos haluat tulla Jedan rantaan juomaan kesällä lasillisen, suosittelen sinulle vahvasti kokovaaleaa asua!” Kalle kertoo espoolaisten kesäpukukoodistosta. Kalle pitäytyykin koko lomansa pienessä sievässä asussa ja roseeshamppiksessa.

Mites ne muut espoolaiset sitten? Nuorena Espoosta Lohjalle muuttanut Panu rassasi teini-iän oletettavasti mopoja, mutta Hankkijan lippistä hän ei silti suosittele edes kesälle. ”Mitä ihmettä…Oon melko pitkään jo asunu Helsingissä, joten pellavahousut ja -paita, josta on kaksi nappia kiinni; on mun valinta!” rintakarvoitustaan mielellään esittelevä Puhakka ilmoittaa. 


Jo perinteeksi muodostunut Kuuselan kesä-asun kysyminen, saa jäädä väliin sillä Aatamin asun maininta laittaa uutiskirjeen usein roskapostin puolelle. 

Sen sijaan Lahdentietä ylöspäin liikkuessa voi helposti törmätä Mäntsälään. ”Joka on mielessäin!” Veijonen hihkuu karaoke-bravuurinsa tahtiin. Tuossa tuppukylässä onkin yksi mies, joka pitää koko kesän pukua. ”En siis muuta, ku käy pari kertaa kesäs enää siel, mut joo tarkotus olis käydä skedeekki puku pääl! Veijonen hihkuu Armanissaan.


Lahdentieltä joutuukin jo poikkeamaan huomattavasti mikäli haluaa törmätä Pikku-Olliin Tampereella tai Puustiin Savossa. ”Joten helpoin aasinsilta on mainita molemmat firman oikeat maalaiset samassa lauseessa!” Kaartinen hihkuu, unohtaen samalla 2719 asukkaan Lohtajan Johtajan Jonnen. Siinä missä Puusti ilmaisee viihtyvänsä silkkisissä maximekoissa, niin Siltasen terdellä kuin Elitessäkin, on firman isoin Morottaja hiukan yksinkertaisempi. ”Ja niin o nääs asukin; shortsit ja kulunut kauluspaita on mun joka kesän valinta” Pikku-Olli selkeyttää oman fittinsä.


Veijoselta firman viilein ja rokahtavin ihminen titteliä kisutteleva, Jonneksi itseään kutsuva Klitsumursu tyytyy kesällä kulahtaneisiin vaatteisiin. ”Bändipaidat ja farkut kiinnostelee!” Jonne toteaa tyynesti. 

Jos haluat meiltä vinkkejä MÄTÄKUU-pukeutumiseen, nii tuu reippaasti käymään! ”Ollaan koko kesä normaalisti auki ja vichyä on kaapit täynnä! osakas Veijonen herää myymään.

Mädin terveisin,
Kaartinen & Kuusela