Meidän firman top-1 joululahjat ikinä!


Vaikka Kaartinen & Kuusela onkin marginaalisesti lahjoja vastaan, ei firma kuitenkaan aina ole ollut lahjaton. ”Eikä ole vieläkään, ei siis sanan kummassakaan merkityksessä” Veijonen huutaa takahuoneesta. Suutarilla ei ole uusia stifloja eikä vaattureilla uusia kledjuja, joten tässäkin firmassa varsin tykätyt lahjat ovat tällä hetkellä pehmeitä! ”Ai ei Kaartisella oo uusia vaatteita…” Kuusela huokaa syvään.
Lahjoja on kuitenkin saatu, niin kävimme läpi työntekijöidemme historian ja kysyttiin jokaiselta mikä lahja on saanut sukat pyörimään jaloissa oikein kunnolla. ”Sormet ristiin, ettei parhaita lahjoja vielä oo saatu!” Veijonen huutaa Mäntsälän suuntaan. Monilla kuitenkin parhaat lahjat on kaukaa menneisyydestä. Yksi heistä on firman pienin iso pienoismalli hifistelijä Panu. ”Ei hemmetti erehdyin sanoo et Märcklin junarata on paras joululahja mitä oon saanu…” oletettavasti Warhammereita salaa maalaava Puhakka tuhisee viiksien takaa. Panu kuitenkin muistelee katselleensa tunteja hänen Tuomaseksi ristityn veturin vedellessä edestakaisin ympyrää pikku Panun väkertämällä radalla. ”Nyt kuulostaa väärältä…” Panu huokaa, mutta hyväksyy sanoman.Jos firman vertikaalisesti rajoittunein piti pienistä asioista, niin mistä se K&K:n virallinen honkkeli Veijonen on sitten innostunut? ”Poiminu varmaa lehtiä yläoksilta…” Panu kiusoittelee.
 
No yläoksaan Veijosen lempilahja liittyy nimittäin se on;…. pääkallo-korvakoru! ”Oon aina ollu viilee ja rock!” Veijonen vilauttaa hevimerkkiä ja poistuu huoneesta. Kuten voinette arvata, tuon lahjan antaja oli entinen heila ja se oli mitäs muutakaan kuin VINTAGEA. ”Edelleen käytössä, pelkkää lovee!” Veijonen hihkuu rakkautta, poissa huoneesta.


Jos Veijonen väittää olevansa firman rokein, niin mitäs firman ainut kitaransoittaja on sitten saanut lahjaksi. ”Kuulkaas nuoriso, mä oon pelannu ja lempilahja ikinä on Pleikka ykkönen ja Tekken 3!” Kuusela hihkuu maailman toisiksi parhaan pelikonsolin kunniaa. Kaikkien ollessa epäuskoisia Kuusela todistelee tietotaitoaan ja kertoo pelanneensa yleensä Eddyllä tai Hwoarangilla… ”Mä uskon kyl tota jätkää!” Kaartinen huutaa kasarinlapsena.


Jos Kuusela yllättää nörtteydellään, ei firman uusin jäsen Ujo Torstai Kalle yllätä lempilahjallaan ollenkaan. ”Taidan olla sitä ikäpolvea, et kaikil oli pelit ja vehkeet, mun paras vehje sattu vaa olee Guitar Hero!” Miamissakin asunut mr. Worldwide UTK toteaa. Tämä tieto saa firman vanhimman Kuuselan utelemaan Kallen lempikappaletta pelissä. ”For real en muista, ku Welcome to the Junglen” firman espoolaisimman tittelin itselleen kahminut Kalle toteaa.Espoosta onkin hyvä matkata kuopiolaiseen lapsuuteen ja kylään Puustille. ”Ei mun lempilahja oo noin kaukaa!” Puusti huutelee nykyään Töölössä. Puustinen väittääkin, että hänen lempilahjansa liittyy uhkapeleihin. ”RAY for life!” Heli huutaa kertoessaan samalla addiktiostaan raaputettaviin joulukalentereihin. Parasta voittoa udellessa Heli hiljenee ja poistuu paikalta. ”Ilmeisesti kissa tai viiden euron minivoitto vei kielen…” Veijonen tulee takaisin huoneeseen isottelemaan.

No koska ollaan kivoja, niin on pakko kysyä firman isoimman snobinkin lempilahjasta… ”Kerran palautin tyttöystävän lahjan ja ostin ittelleni niillä rahoilla mun ensimmäisen Loro Pianan lippiksen, ah niin runollista!” Kaartinen sekoilee saatuaan puheenvuoron. Toivotaankin koko firman voimin, että vielä jonain päivänä Kaartinen saa nöyryyden ja arvokkuuden lahjan!

Antijoululahjaterveisin,
Kaartinen & Kuusela