Mistä valmistujaispuku?


Me Kaartinen & Kuuselassa huomattiin, että valmistujaiset saapuvat taas! ”Poikkeuksellisesti meist ei kukaa taida valmistua yhtää mihinkään!” Kuusela huutaa, samalla onnitellen kaikkia, jotka tänä vuonna niin tekevät. Lakkiaisten lähestyminen saikin meidät muistelemaan, miten itse hankimme ensimmäiset pukumme ja miten vaikealta tuntui silloinkin löytää täydellinen asu. ”Joskus on pirun vaikea astua kuluttajan asemaan…nyt oli hyvä hetki pysähtyä ja miettiä mistä saa mitäkin!” paskimman valmistujaispuvun Zarasta ostanut Kaartinen hihkuu.

Rantauduimmekin Helsingin ytimeen katsomaan pukuvalikoimaa asiakkaiden silmin! Yksi edukkaimmista seteistä tulikin samoin tein vastaan Kampin Voltissa, kun alle neljänsadan sai vielä paidan ja rusetinkin matkaan. "Tää oli mun valinta ylppäreihin ja hyvin toimi siihen tarkoitukseen!” Veijonen muistelee valkoista pukuaan. Tässä hintaluokassa ei oikein ole mahdollista kuitenkaan saada hyviä rakenteita ja puvut ovatkin tuettu liimakankailla. "Kankaissa on ainakin joskus näkynyt erittäin kelvollista laatua, mutta myös paljon myös muovisekoitteita, joita emme lähtökohtaisesti suosittele!” Kuusela kertoo ammattitaidollaan.
Jos budjetti on kuitenkin vieläkin rajatumpi, suosittelemme kurvaamaan ulos kauppakeskuksista ja suoraa päätä kohti Sky Expressiä ja litran stobe & pizza- tarjousta. ”Niin siis vaan sen takii, et sen jälkeen on parhaassa sovituspainossa, kun menee Fredan Uffille sovittelee pukuja!” Panu kertaa mentoreiden oppeja. Taktiikan luoja Kuusela haluaakin muistuttaa, että Uffissa asioidessa onkin syytä varata osa budjetista puvun muokkaukseen. ”Meille voi tuoda kaikennäköistä vaatetta korjaukseen!” viime viikkoina aina PVC-asuista kashmirpukuhin korjannut Kuusela toteaa.
Kuitenkin käytettyä vaatetta sovittaessa on hyvä pitää tietyt nyrkkisäännöt mielessä:
1. Noin yhden koon saan kaventamalla pois. 
2. Lahkeiden ja hihojen pidennysvarat kannattaa tarkistaa. 
3. Vyötärön levennysvarat kannattaa tarkistaa sekä takista, että housuista mikäli tekee tiukkaa. ”Jos et oo Kaartinen, joka ostaa kaiken sovittamatta täysiin kaappeihinsa, ni nää kantsii muistaa!” Veijonen ivaa suurta johtajaansa.
Jos budjetti kuitenkin ylittää neljänsadan, voinee suunnatta osaavaan pieneen liikkeeseen Annankadun ja Bulevardin kulmassa! ”Saumassa taitaa alkaa puvut jostain kuudesta sadasta, päättyen luultavasti niin ylös kuin haluaa!” Kuusela veikkaa mittatilausvaihtoehtojen hintaluokkia. Tästä vain kivenheitonpäässä on jo muutama muukin pukuliike, jotka tarjoavat mittatilauspukuja. ”Caine Clothiers on täynnä hyviä tyyppejä ja ex-Fere on nykään Madame Fere” Kaartinen mainitsee muutaman. ”Elä unohda Schoffaa!” Kuusela muistuttaa vanhan Radiolinjan mainoksen tahtiin.
Ehkäpä kaikille tutuin pukuvaatettaja Helsingin ydinkeskustassa on kuitenkin Stockmann. ”Valikoimaa on paljon ja löytyy moneen eri hintakategoriaan. ”Käytiin Pojan kanssa krapulakävelyllä koko liike läpi ja valikoimaa löytyi luksukseen asti!” Kaartinen hihkuu. Stockmannilta löytyykin erittäin mainiota laatua muun muassa Canalilta ja Zegnalta. ”Aah mä kattelin sit vähä edullisempaa…” Veijonen kertoo vasta-aloittelijan luksusnokasta. 
Jos kuitenkin haluat ostaa esimerkiksi sen puvun meiltä, on tässä alla muutama fakta:
-Pukujen hintahaitari: 80-1000euroa 
-Mitä merkkejä teillä on? Valikoima on laaja, löytyy: Oscar Jacobson, Boss, Armani Jeans, Caruso, Brioni, Kiton, Isaia, Brooks Brothers etc.
-Onko teillä laaja solmiovalikoima? ”No jos multa kysytään niin kaupungin paras solmiovalikoima!” Puusti herätetään hihkumaan.
-Kuinka usein teille tulee uutuuksia? ”Viikottain! Meitä johtaa himoshoppaaja, mikä takaa jatkuvan vaatevirran…” Kuusela huokaa täydestä kellarista.
-Mistä näen uutuudet? ”Ikävä kyllä emme ehdi päivittämään uutuuksia, kuin Instagram-stooreihin” Veijonen pahoittelee.
”Kuitenkin käymällä paikan päällä tai kysymällä; valikoimaa löytyy vielä lisää…!” Kaartinen muistuttaa.
- Muokkaatteko vaatteita? ”Kyllä, kannattaa varautua noin viikon odotukseen” Kuusela toteaa.
Tervetuloa sovittelemaan tai kysymään vinkkejä pukujen ostamisesta!
Keväisin yhteistyöterveisin,
Kaartinen & Kuusela