Mitä käy laatupuvulle pesukoneessa?


Kaartisen vanha sanonta kuuluu: puuvillapuku on puuvillapuku, vaikka sen pesukoneessa pesis! "Toi ei oo mikään sanonta, eikä firma voi todellakaan suositella irtotakkien tai pukujen pesemistä pesukoneessa!" Kuusela haluaa välittää huolestuneen viestin. No kuitenkin kaikki firmassa tietävät, kun firman toisiksi vanhin päättää kokeilla jotain, on häntä turha yrittää estääkään! "Se on just näin..." Veijonen huokaa.

Koska puuvillapuvulla eletään, elostellaan ja bailataan, on se ehkä työpukuja alttiimpi tapaturmille, tähän faktaan nojaten Kaartinen perusteli muille, miksi juuri tämä Attolinin puku lähtee kotiin. "Siin se tuli pari tuntii myöhäs töihin ja alko halailla rakennustelineitä, ei sinänsä mitään kummallista, mut ei se yleensä sotke vaatteitaan" Puusti ihmetteli Kaartisen sekoilua.



Johtaja nappasikin puvun kotiinsa ja väitti kaikille vain pesevänsä puvun, mutta laittoi salaa pesukoneeseen Nitorin mustan tekstiilivärin. "Ikävä kyllä, tumma värjätty puuvilla kuluu ja menettää väriään vuosien myötä, niin ajattelin, että tässä konkurssissa väriaineen teholla/tehottomuudella ei menetetäkään mitään!" Kaartinen kertoo silmät kiiluen. Eipä aikaakaan, kun pesukone oli pörrännyt ja puku tuli ihanan raikkaana ulos koneesta. "Enää oli vaikein osuus edessä...piti kertoa Kuuselalle, et mitä tuli tehtyä ja et sen pitäis prässää puku, koska mä en ehi...." Kaartinen risti sormensa.



Ehkä isoin yllätys tapahtuikin kellarissa, jossa Kuusela heräteltiin kuorsaamasta asiakkaiden vaatevuoren päältä. "Ei herätelty, mut yllätys oli suuri ku huomasin, et ykskään tikki ei ollu hajonnu ja et puku oli säilyttänyt muotonsa erittäin hyvin!" Kuusela kertoo. takki höyrytettiin, käänteet silitettiin ja housut prässättiin kuntoon, jonka jälkeen olikin sovituksen aika. "No kuten näkyy, muoto ei ollu muuttunut, ja värikin tarttui oikein mainiosti!" Kaartinen kertoo innokkaana!



Se mikä kuitenkin oli jo entuudestaan selvää firmalle; tuli nyt tämänkin testin kautta todettua. "Laatu on laatua, muun muassa käsitikit olivat niin hyvät, ettei yksikään kärsinyt pesukoneen rummutuksessa yhtään!" Veijonen osallistuu hypeen. Cesare Attolinin eduksi voimme myös laskea takkien ja housujen tukirakenteet, sillä liimaa ei vaatteissa ole käytetty ollenkaan.



PS. Pesettäkää pukunne pesulassa! Pesukoneessa vaatteelle saattaa käydä seuraavia asioita:

-Kangas tai vuorikangas saattavat kutistua
-Ompeleet saattavat kärsiä
-Kankaasta saattaa irrota väriä
-Kangas saattaa vaurioitua
-Tukikankaat saattavat irrota tai kupruta
OBS! Olemme pääsiäislomalla 7.4-10.4.2023!
Lisää "Kaartinen kokeilee -nurkkauksia" suunnitellen,
Kaartinen & Kuusela