Paitatakkeja 70-luvun tyyliin


Tämä on tarina siitä kuinka päädyimme tekemään paitatakkeja!
Vaatturikouluaikana Kaartisella & Kuuselalla oli yksi unelma, että aikaa ja rahaa riittäisi oman työhuoneen hankkimiseen. Tämän lisäksi haaveiltiin uusien vaatteiden tekemisestä. Nyt, kun unelma työhuoneesta on täytetty on aika täyttää myös toinen osa tuosta unelmasta.
Ideologiaamme sopi mainiosti, että uusi tuote tehdään vanhoilla kaavoilla. Kaavat ovat vintagea ja arviolta noin -70-80luvulta. Kaavoihin tehtiin prototakin valmistusvaiheessa muutoksia vain takin hihan ja selän pituuksiin!
Prototakkiin tehtiin myös joitain kohtia käsin, jotta saimme osviittaa siitä, kuinka kauan tulevan valmiin tuotteen tekoon menee.
Meille oli tärkeää, että jos luomme jotain uutta niin luomme jotain pysyvää ja ajatonta.
Jos ideologiaamme sopii täydellisesti vintagekaavat, niin vielä paremmin siihen sopii se, että myös kankaat ovat vintagea.
Tulevaan valmiiseen tuotteeseen löysimme Suomesta kankaan, joka on viime vuosituhannelta ja sen valmistajana on skotlantilainen Kirkburn Mills. 
Tervetuloa kokeilemaan ensimmäistä protoa (sikäli mikäli se ei ole ei ole kulkeutunut Kaartisen mukana toiselle puolelle Etelä-Helsinkiä...) tai kyselemään lisätietoja paikanpäältä tulevasta valmiista tuotteesta!