Päivä Veijosena


Kun Kaartinen & Kuuselassa kyseltiin, että haluaisiko joku Veijoseksi Veijosen paikalla, ei uskottu, että kukaan vastaisi... No meidän onneksemme hyviä hakemuksia saapui roppakaupalla, joista Veijonen valitsi sitten muutaman onnekkaan kokeilemaan päiväksi hänen kengissään olemista. Ensimmäisenä Veijosen valtavia kalosseja pääsi kokeilemaan nuori kauppishemmo Lauri Elfving!
Veijosen valintaperusteet olivat tällä kertaa laveahkot ja koulutusvaatimukset olivat melko löysät. ”Oma pohjakoulutukseni ei ollut selkeästiäkkään riittävä, mutta onnekseni olen kotoisin Tampereelta joten Kummelitietämykseni auttoi jaksamaan!” Elfving haukkoo henkeään.
Jos Kuusela kysyy usein mitä ihmettä Kaartinen ja Veijonen tekee tuli se kysymys nytkin mieleen..."Kuka hel*etti haluu Veijoseks..." Kuusela pudistelee päätään edestakaisin. No Elfving kuitenkin halusi, paino sanalla halusi. Jos Kaartinen keksi Veijoshaun erikoisessa mielentilassa ei Elfvingkään pitkään miettinyt hakemista " En tiiä miks hain, varmaan halusta sisäänpääsyyn tyylin sisäpiiriin!" "Elfving parahtaa, kun mielijohde kerrankin kostautui. 
Jos mielijohde kostautui niin kostautuivat myös Veijosteemapäivän luvatut limut karkit sekä ruokailut! "Annan seuraavalle Veijoselle muutaman vinkin; kerryttä karkkihampaan kolotusta, älä syö aamiaista ja juo eka limu ykkösellä!" Elfving toteaa selkeät ohjeet sekavan työruokavalion takia. " Jos näin vierestä kattoo Veijosen limunjuontitahtia ni ymmärrän vinkin, siin ei auta jäädä nauttimaan limuista..." Kaartinen toteaa.
Perinteisesti päivän viimeiset limut ennen lomaa vaihtuvat, kuten aina; peltimansikoihin! "Se on toi Kaartinen nii kiltti ku jakso korjata sadon taas vaikka loma puski jo päälle!" Veijonen kiittää mahtavaa yritysjohtajaa. Myös Elfvingille kalja maistuu näin rankan työrupeaman jälkeen. "Oota; mä osaan tän; Eiku ihan oikeesti ohan täs hommia jo paiskittu!" Elfving toteaa matkien täydellisesti alkuperäistä Veijosta.
Mitä Päivä Veijosena- päivä sitten piti sisällään? "Ite tuli oltuu niin sokerihumalassa, että joutu kertaamaan somesta, että mitä kaikkee tuli tehtyä" Elfving vitsailee samalla pidätellen sokerista johtuvaa huonoa oloa väksiin sisällään. Päivä oli kuin Veijosen päivät yleensäkkin; päivä alkoi kahvilla ja tauolla kuten aina, mutta jatko oli vauhdikas, mallina olemista, roskien viemistä, mallina olemista, lounas, limua, mallina olemista, limu, karkkia, tauko, mallina olemista, vähän myyntiä, iltapäiväkalja, vaatteiden sovittamista ja laskettelua päivän loppuun kalja kädessä.
Jos limunjuonti ei ollut helppoa oli muutamat asiat kuitenkin Elfvingin hallussa erittäin kovalla otteella. ”Veijosena olo tuntuu olevan enemmän kiinni asenteesta kuin mistään muusta!” Elfving hiukan kehaisee/piikkitelee ensimmäistä aitoa Veijosta. Jos jostain pitää kakkosveijostakin kehaista on nimenomaan hänen varsin heittäytyvä asenne ”Eiku ihan oikeesti noi fitit oli sen itse valitsemia!” Veijonen kertoo samalla vinkaten molempia silmiään!
"Kyl munkin ja  firman puolesta kiitellä sekä Elfvingiä, että ylipäätään Suomen nuorisoa, ei ois uskonu, et näin paljon pojasta polvien paranevan!" Ikälopuksi itsensä tunteva Kuusela kaivautuu kiittelemään positiivisesta ja heittäytyvästä asenteesta nuorisoa.
Ystävällisin Terveisin,
Kaartinen & Kuusela & Veijonen & Elfving