Presidentinvaalit vaatturin silmin


”Ei,älä, et, ei saa, ei pysty, et uskalla, ei kantsi” Kaartinen kertaa ensireaktioita hänen esiteltyään tämän viikon uutiskirjeen aiheen; presidentinvaalit vaatturin silmin. Pukeutuminen on kuitenkin tärkeä osa presidentin imagoa, joten toimitusjohtaja sai tahtonsa läpi. ”Uhkasakko laitettiin politiikkaan puuttumisesta!” kaupallinen johtaja Puhakka kertoo.

Aloitetaan tyylien perkaaminen ehkä siitä helpoimmasta, johtajan kaimasta, Olli Rehnistä. ”Puku näyttää Turolta, napituspiste vyötärön yläpuolella, hartioista hiukan liian iso, jotta vyötärö saadaan napin kohdalta sopivaksi, värinä tummansininen ja harmaa, helppoja ja tylsiä valintoja” Kaartinen aloittaa tykityksen. ”Värit kuitenkin hyvin valittuja hänen kampanjan teemaansa, solmiot joko sinisiä tai vihreitä, luovat turvallisen suomalaisen ja maanläheisen vaikutelman” Veijonen rientää pehmentämään kirjettä. Sininen väri yhdistetäänkin usein rauhaan, turvallisuuteen sekä suomalaisuuteen. 
Jos Rehn on tylsä ja turvallinen pukeutuja, eivät muutkaan juuri hänestä erotu.

”Eniten joukosta puheillaan erottuvat ihmiset Halla-Aho sekä Li Andersson ovat hekin melko tavallisia pukeutujia” Veijonen diplomatisoi. Halla-Aho voidaan kuitenkin erottaa joukosta pienillä nyansseilla, solmion väri vaihtelee isolla skaalalla, puku on usein musta ja sen alla on usein musta neule. ”Istuvuus ja vyötärön väljyys pysyy silti mainiona takissa” Kaartinen yllättää positiivisella kommentillaan. Ylipäätään puvun pitämisen voidaan ajatella lisäävään luotettavuutta, varsinkin vanhemmilla ikäpolvien kohdalla. ”Nuorta ja vasemmistolaista näkökulmaa ajava Andersson rikkookin tuota vanhaa ja jäykkää koodia rennolla, mutta kuitenkin asiallisella pukeutumisellaan”  kertoo Veijonen sydänsilmin. 


Jos Li yrittää vedota nuorempiin, on Essayah sitten vanhemmille sitä samaa. ”Asiallinen pukeutuja, joka pyrkii olemaan herättämättä tunteita, ei jätä juuri tarttumapintaa, tylsiä valintoja” Kaartinen huutelee, herättäen Kuuselan puolustamaan; ”sitä hän varmaan hakeekin.”  Jos Essayahin pukeutuminen herättää erittäin vähän tunteita, muistetaan Urpilaisen herättäneen aikanaan kaikki puhumaan hänestä. ”Vanhempien ihmisten mielestä verkkosukkahousut saattoivat olla liikaa, mutta nuoremmat kannusti innoissaan poseeraamaan juuri niin kuin haluaa!” Kaartinen herää kehumaan Urpilaista. Nykyään Urpilainen tuntuu omineensa jakkupuvut täysin itselleen, hänet onkin nähty niissä lähes kaikissa väreissä.
Jos SDP:n ehdokas hallitsee puvut ei samaa voi sanoa valitsijayhdistyksen Mika Aaltolasta. ”Elä Kaartinen kirjota noin!” Panu huutaa takahuoneesta. No ongelma Aaltolan pukeutumisessa on tuttu. ”Mies taitaa olla 191,5 cm pitkä, joten napituspiste takissa tuppaa jäämään turhan korkealla; perhana, kun ois vaan kysynyt multa!” samanpituinen Veijonen puhuu meidän firmamme puolesta. Noin pitkän ihmisen voikin olla vaikea löytää kaupan rekeiltä sopivia pituuksia, mutta erikoisliikkeet (KUTEN ME) osaavat aina auttaa tarpeen vaatiessa.


Stubbin, Harkimon ja Haaviston pukeutuminen on melko samasta puusta. ”Vakavammissa tilaisuuksissa tummempi sininen puku ja kevyemmissä tilaisuuksissa vaaleampi” Veijonen kertoo katsoneensa kolme vaalitenttiä. Nyanssit erottavat kuitenkin henkilöt kuitenkin todella kauas toisistaan. Stubbista näkyy et kaikki pituudet ja väljyydet on mietitty erittäin tarkasti. ”Hihasta näkyy aina sentti ja lahje laskeutuu juuri ja juuri kengän päälle, sekä vyötäröä on otettu sisään korostamaan hänen urheilullisuuttaan, ettei vain olisi vaatturit asialla…” Puusti kyselee firman vaatturikolmikolta. Jos Stubbilla on usein kaulassa Hermes’ solmio, haluaa Harkimo ilmaista rentoutta jättämällä solmion usein pois. ”Tämän lisäksi Harkimon voi nähdä usein kirkkaammissa ja kuviollisimmissa kankaissa sekä takki auki” Kaartinen kertoo Tiktok- ja Youtube-kentän ylivoimaisesta ykkösestä. 

Viimeiseksi analyysissämme jäävä Haavisto ei jää pukeutumisellaan Rehnistä tai edellä mainitusta kaksikosta kauaksi. ”Puku ”roikkuu” samoin tavoin, kuin Rehnillä, samoin hiukan pitkät hihat luovat kansanomaisen vaikutelman.” Kaartinen paaluttaa, kuitenkin muistuttaen, että Haavisto on parantanut pukeutumistaan kuin sika juoksuaan. Muista ehdokkaista poiketen Haavistolla kannattaa pukeutumissa kiinnittää huomio sekä taskuliinoihin, että solmioihin. ”Ne ovat olleet joko etiketin rikkojia tai sitten eri kankaista.” Veijonen kertoo Haaviston valinnoista. 


Kaiken kaikkiaan firmamme pitää jokaisen ehdokkaan valittua tyyliä, juuri heidän kampanjalleen järkevästi valittuna. ”Välinekommunikaatio on erittäin tärkeää; jos haluat apua just sun brändin luomisessa; ole yhteydessä Kaartiseen!” Panu kaupallistaa postausta. 

Postauksen kuvat ovat meidän omien puolueiden viralliset kuvat;
Kuusela (Itä-Helsingin Koirapuolue)
Kaartinen(Vikunjan Puolesta Puolue)
Puusti (Vain Puustin Koolla on väliä Puolue) 
Kalle (Parempien Torstai Iltojen Puolue)

Vaali-iltaa odottaen,
Kaartinen & Kuusela