Sikalachic:n sanansaattajat Kaartinen & Kuusela


Kaartinen on erikoinen pukeutuja kuten useasti on tullut todettua. Siinä missä hän saattaa tulla tiistaina töihin liituraitapuvussa kovat kaulassa, voi hän hyvin olla seuraavan päivän töissä silkkipyjamassa! "Joku larppaus sillä on lähes aina käynnissä..." pyörittelee takahuoneen kuningas Kuusela päätään. Yksi tyyli Kaartisella on kuitenkin ollut jo useamman vuoden, useamman päivän viikossa päällä; kyllästymiseen asti syksyllä käytetty termi tyylistä on Sikalachic. "Tai niin ku Kuusela sanoo; spurgulook" Kaartinen avaa suunsa Kuuselan puolesta.Kaartinen on selitellyt tätä valittua tyyliään useamman vuoden jo "vaatturinryhdillään" ja kiinnostuksellaan epälämpimään ja epäkäytännölliseen kerrospukeutumiseen. "Kaartinenhan valitsi opiskelualansakin ryhtinsä perusteella perkele" Kuusela toteaa tietäen oikean syyn Kaartisen hakeutumiselle vaatturikouluun. Kuitenkin viime vuonna Suomeenkin somen kautta levinnyt termi Umarell antoi vihdoin selkeämmän selityksen Kaartisen pukeutumiselle! 

Bolognasta kotoisin oleva termi Umarell siis käytännössä tarkoittaa eläköityneitä miehiä, joiden ajanviete on katsella rakennustyömaita ja hyvin tyypillisesti tehdä se pitäen kädet yhdessä selän takana. "Termihän vapaasti suomennettuna tarkoittaa pieniä miehiä, sillä nämä katselijat tuppaavat antamaan tahtomattaan myös vinkkejä raksajätkille" Kuusela muistuttaa ehkä kuitenkin siitä Umarellejen ja Kaartisen tärkeimmästä yhtymiskohdasta.
 


Siinä missä Kaartisen eläkeläiseksi pukeutuminen on kerryttänyt hänen "buckethat" kokoelmaansa, on Kuuselan ollut vaikeampi päästä hattukerhoon takaisin nuoruuden jäljiltä! "Ehkä en myöskään haluu vanhentaa itteäni pukeutumisella 30 vuotta" Kuusela puhkuu uhoa. Kaartisen myyrän työ on kuitenkin kannattanut, sillä viime viikolla saimme ensimmäiset kalastajanhattumme/buckethattumme tehtyä. "Kuusela piti omaa protoaan koko viikonlopun ajan päässänsä, Munkkiniemi taitaa tehä tehtävänsä.." Kaartinen kuittaa Kuuselan vanhentumisesta.Umarell, sikalachich, sekä buckethat kokoelma on ajanut jo firman nuorimmankin sankarin eläköitymisen partaalle. "Onneksi Veijonen on vain tyylillisesti täysin valmis eläkkeelle" Kuusela kertoo harjoittelijan tyylievoluutiosta muotipojasta Umarelliksi. Kaartinen & Kuusela suosittelee kerroksia, eläkettä, buckethattua ja helsinkiläisille sangen tuttua työmaiden ihmettelyä, pelkällä rakkaudella!

Jos joku teistä on kaivannut tweed- tai kashmir- buckethattua pidemmän aikaa jo, ni pistäkää viestiä!

Kaartinen & Kuusela