Suomi elokuvien staileimmat ohjaajat


 Ihmiset liikkuvat tällä hetkellä normaalia elämää maltillisemmin, rispekt, niin mekin Kaartinen & Kuuselassa teemme. Olemme edelleen normaalisti auki ja tämän lisäksi voit varata tarvittaessa itsellesi henkilökohtaisen ajan! Vapaa-ajalla runsas himassa olo on kuitenkin ajanut meitä usein miettimään, että mitä katsoisi seuraavaksi! Innostuttiin elokuva-aiheesta, niin, että otettiin kuvia tribuuteiksi meidän suomalaisille lempielokuvaohjaajillemme.
Matti Kassila Picture
Kassila hermoilee aikataulusta Komisario Palmun kuvauksissa.
Siinä missä Kuusela on erittäin musikaalinen hemmo, jolle elokuvissa visuaalisuuden lisäksi on tärkeää äänimaisema, niin Kaartinen taasen rakastaa elokuvissa puvustusta. Kaartinen on jaksanut viime viikot hehkuttaa Marcello Mastroiannin tyylien lisäksi nuoren Matti Kassilan tyyliä! Kuulemma 50-60 -luvulla lähes liukuhihnalta elokuvia tehtailleen, sen ajan yksinkertainen nuoren miehen tyyli vetoaa! Myös muun muassa Kassilan Komisario Palmu -elokuvien puvustus on ns. mintissä.
Kaurismäki esittää voitontanssin Cannesissa
Kuuselan kautta aikojen suosikki elokuvaohjaaja on helppo valinta, kuten varmaan aika monella muullakin suomalaisella. Aki Kaurismäen rappioromanttinen eleettömyys, niin elokuvissa kuin hänen omassa tyylissäänkin ovat aina kiehtoneet Kuuselan lisäksi myös Kaartista. Kuitenkaan kummankaan miehen omaan tyyliin ei ole tarttunut rappiota aivan suunnattoman liikaa.... ainakaan vielä, vaikka edesmenneessä Moskovassa ja Corona Baarissa onkin aikanaan vietetty jonkin verran aikaa...
Tulio brassailee kuvauksissa Valentin Vaalan kanssa.
Jos tyylikkäitä suomalaisia elokuvaohjaajia listataan, on itsestäänselvyys nostaa listalle Teuvo Tulio! Jo Kluuvikadun Fazerissa Regina Linnanheimon kanssa oleskelu saa ajatuksena Kaartisen sukat pyörimään jaloissa, "Unohtamatta erinomaista tyylitajua pukeutumisellisesti" Kuusela komppaa! Mies, joka toi heinissä peuhaamisen valkokankaalle ja erotiikan suomikoteihin on aina tervetullut Kaartisen ja Kuuselan listoille!
Donner tiedustelee, miksi suomalaiset eivät kapinoi?
Jos Tulio tulee mainita jokaisella listalle tyylikkäistä ohjaajista, ei sovi myöskään unohtaa kohusta toiseen tallustanutta Jörn Donneria. Mikäli miehet Kaartinen & Kuusela liikkeessä tupakoisivat, niin sanotut "Donnertupakoimassa" -kuvat toimisivat tupruttelevien miesten täydellisenä tyyli-inspiraationa. "..tai ainakin Kaartiselle..." Kuusela kommentoi. Mutta mikäli Kaartinen & Kuusela koskaan päätyisivät tekemään elokuvia olisivat ne mitä luultavimmin haikea ja heikko tribuutti Donnerille ja Kaurismäelle.
Jotta, emme päästäisi teitä ihan tyhjin käsin viettämään koronakevättä 2021, haluamme listata teille muutaman Kaartisen & Kuuselan suosikin Yle Areenasta:
 
https://areena.yle.fi/1-93211 Raid
"Top 3:ssa suomalaisista actionleffoista" -Kuusela
https://areena.yle.fi/1-698221 Lapin kullan kimallus
"Vierikon karisma toimii aina" -Kaartinen
https://areena.yle.fi/1-1349112 Kauas pilvet karkaavat
"Mahdoton valita yhtä" -Kuusela
https://areena.yle.fi/1-655912 Vodkaa komisario Palmu
"Mitkä värit ja mitkä stailit, Suomen James Bond" -Kaartinen

Mikäli haluat näyttää yhtä hyvältä kuin Jörkka oman kirjahyllysi edessä tai haluat viettää pienessä porukassa parasta aikaa parhaissa kuteissa, ole yhteyksissä!

Muistathan, että olemme putkiremonttia evakossa!

Uudenmaankatu 32, 00120 HELSINKI

Mihin asti?
Ainakin toukokuun 2021 alkuun!