Trenssit tiivistettynä


Jos viime viikon teema oli joillekin firman jäsenistä vaikea, tämän viikon ei. ”Renssit, trenssit, rensselöiset on meille kaikille tuttuja ja rakkaita!” Veijonen puhkuu syksyn tuulia. Kelattiinkin et ihan pikainen katsaus trenssin historiaan olisi kohdillaan!
Kuten lähes kaikissa miesten klassikoissa myös trenssin alkuperä on missäpä muuallakaan kuin armeijassa! ”Kenttätakit, trenssit, manttelit, bomberit jne. Myös värit ovat yleensä sieltä!” tietopankki Puhakka parkuu kaikille. ”Jos vielä kerrankin kerrot et vyössä olevissa lenkeissä on aikanaan säilytetty kranaatteja, ni alkaa tavara tummumaan…” Puusti puhahtaa tietopankille. Thomas Burberry ja Aquascutum ovatkin vääntäneet kättä historiansa aikana siitä kumpi suunnitteli kyseisen upseereille suunnatun takin. Kaartinen & Kuuselalle armeijaa kiinnostavamman takki mallista tekee sen näkymisen populaarikulttuurissa.Kuuselan ihka ensimmäisen renssimuisto on poplarista (popliinipuuvillasta tehty trenssi, joka Suomessa mielletään yksiriviseksi), joka oli Uuno Turhapuron päällä. "Komee näky sekä takin kanssa, että ilman!" Kuusela muistelee lämmöllä Loirin parasta hahmoa. Ensimmäinen kuuluisa elokuvissa ollut trenssi oli kuitenkin Humphrey Bogartilla Casablanca elokuvassa. ”Hänhän piti itse elokuvassa Burberryn tuplarivistä trenssiä, mutta elokuvan promokuvissa päällä oli sitten Aquascutumin trenssi!” Veijonen puolestaan herää pätemään Puustille. Myöhemminhän Aquascutumin yrittäessä uutta tulemista he nimesivätkin klassikkomallinsa herra Bogartin mukaan.Firman erikoisimman elokuvamaun omaavan Kaartisen paras trenssimuisto on elokuvasta Green Street Hooligans… ”Onneks Veksi veti klaniks ni se meni Charlie Hunmanista ja takahuoneesta löytyki oma Elijah Wood…” Kaartinen viittaa klassikkoon. 
Vaikkei Veijosen päälle löytynytkään Stone Islandin trenssiä, niin referenssit elokuvan teemaan viitaten osuvat kohdille, Burberryn trenssilläkin . ”Niistä refeRENSSEISTÄ, lisää ens viikol!” Kaartinen huokuu intoa…omaa intohimoaan kohtaan…Trenssien kanssa syksyyn tanssahdellen,
Kaartinen & Kuusela