Tweed for speed!


”Tweediä vauhdille”, kuten Amerikassa on tapana sanoa, on Kaartinen & Kuuselan tämän viikon motto! ”Siis nyt on se hetki vuodesta kun Kaartinen ruikuttaa tweedistä ja kehuu kashmiria!” Kuusela kertaa. On siis aika kaivaa klitsusta tweed takit, flanellipaidat, paksummat syystakit ja lisätä kerroksia. ”Kalenteri sen kerto, mut onneks ulkon o viel melko hyvä sää…” Veijonen irvistää.
Vaikka ”kashmir kautta elämän” on Kaartisen oikea sanonta, olette te hyvät asiakkaat saaneet toimitusjohtajan nöyrtymään sisäänostajana tweedin suuntaan! ”Joo” Kaartinen toteaa lakonisesti käytyään varastosta ylös tuotavia läpi. Oikeastikin koko firmamme arvostus tweediä kohtaan on noussut huomattavasti kaupan olemmassaolon ajan. Syykin siihen on selvä: ”Ollaan korjattu niin monia aivan loppuun asti kulutettuja tweedejä, siitä tulee hyvä mieli, et ihmiset pitää oikeasti niiden vaatteita!” Kuusela melkein innostuu huutamaan.Siinä missä tweedrotsit kuuluivat ennen vanhaan metsään ja ampumaradoilla, on siitä lyhyempien mallien ja hiukan kevyempien grammamäärien mukana tullut joissain paikoissa jopa salonkikelpoista. ”Onneks on viel BRITIT ja niiden 1950-luvun työpaikkojen pukeutumissäännöt!” henkeen ja vereen pukumies Veijonen hihkuu.Firmamme mielestä klassiset irtotakit jotka on ommeltu paksusta Harris Tweedistä kuuluisivat edelleenkin mainiosti metsään! ”Kaartinen rauhotu! Ihmiset saa käyttää niitä töissäkin!” Kuusela puolustaa. Suomen säähän ne kuitenkin alkusyksystä sopivat varsin mainiosti myös juuri siihen ulkoilukäyttöön! ”Kyl tweedien kuuluis nähä elämää!” Puusti innostuu huokaamaan yllättäen kaikki.


Jottei Kaartinen saisi syksyn ensimmäistä hermoromahdusta annoimme hänen tuoda tweedien sekaan runsaasti myös pehmeämpiä kankaita, jopa kashmiria. ”Kiitos tästä” Kaartinen huokaa helpotuksesta. Tällä postauksella ilmoitetaankin, että firma on täynnä uutta ja paksua! ”Tervetuloa vertailemaan tweedien ja kashmirien ominaisuuksia!” kaupallinen johtaja Puhakka puuskuttaa.

Nopein tweedterveisin,
Kaartinen & Kuusela