Työharjoittelijan lempinimen alkulähteillä!


Meillä Kaartinen & Kuuselassa on ollut kesän jäljiltä ikävä lämpöä, aurinkoa, hikeä ja ennen kaikkea Veijosta. "Siis meidän entistä työharjoittelijaa, joka käy enää keskimäärin kaks kertaa viikossa "moikkaamassa" meitä", Kaartinen haluaa erotella Suomen kuuluisimmat Veijoset. Veijosikävä sai meidät muisteloimaan meidät miksi Veijosesta tuli Veijonen eikä esimerkiksi Juho. Samaa mietti aikanaan varmasti myös Veijonen, kun jo kolmannella visiitillä liiikkeeseemme Kuusela juoksi takahuoneesta kysymään, "onko Veijonen jo ehtinyt katsoa Vares ykkösen ja kakkosen?".
Kuten arvata saattaa Veijosen nimi tulee yhdeltä Kuuselan suosikkinäyttelijältä, Juha Veijoselta, joka täyttää sunnuntaina 29.8.2021 62-vuotta! Työharjottelijan Veijonen-nimitys juuri alkoi siitä, kun Kaartinen muisti työharjoittelijan nimen jälleen väärin. "Kuukausiahan mua kutsuttiin Juhaksi virallisissa tilanteissa, mutta onneksi Veijonen nimitys kulki alusta asti mukana" katkera harjoittelija Juho kertoo. Tämä postaus onkin tämän näyttelijä Veijosen ylistyspostaus, vaikka työharjoittelija ei vieläkään myönnä nähneensä yhtään näyttelijäkaimansa elokuvaa..
Sekä Kaartinen että Kuusela elivät nuoruutensa kultaisella ysikytluvulla, jolloin mistään ei ollut puutetta ja kaikesta oli puutetta. Näin jälkikäteen mietittynä sonnien puutteelliseen huumorintajuun on vaikuttanut ehkä jopa liikaa molempien yksi lama-ajan lempiohjelmista; Vintiöt. Kyseisestä sarjasta mieleen on "kahvia ja pullaa" -lausahduksen lisäksi jäänyt mieleen myös Juha Veijosen esiintyminen sarjassa! "Suosittelen katsomaan youtubesta Juha "Watt" Tolvanen -klipin, jossa Danny saa löylyä!" Kuusela virvoittaa Kaartisen mieltä.
Jos näyttelijä Veijonen on tehnyt pitkän uran television puolella niin on hän meritoitunut myös elokuvissa. Työharjoittelija-Veijosen tullessa keväällä blondatuissa hiuksissa töihin, iski Kuuselaan aivan järkyttävä dejavufiilinki; olihan hän nähnyt Lomalla elokuvan. Kuitenkin, jos Kuusela pistetään valitsemaan suosikki Juha Veijos -elokuvaa, nousee aina yksi ylitse muiden; Esa ja Vesa auringonlaskun ratsastajat! "Santeri Kinnunen ja Juha Veijonen on sellanen parivaljakko, että huhhuh" Kuusela toteaa.
Kaartisen yhden sanan vastaukset tiedetään, sellainen on olemassa myös lempi Veijosleffaa valitessa; Häjyt! "No eniten minua elokuvissa kiinnostaa visuaaliset asiat ja rappioromantiikan rakastajalle Häjyt tarjoaa silmänruokaa näyttelijöiden lisäksi muun muassa nahkaliivien muodossa" Kaartinen hekumoi. Kunniamaininnan Veijostuotannosta ansaitsee näiden kollien mielestä ne monasti mainitut ja selkeästi parhaat Vares-elokuvat! "Ykkönen ja kakkonen" Kuusela huutaa kurkku suorana takahuoneesta.
"Vares DVD-boksi löytyi Kuuselan faijalta, nyt etsitään enää dvd-soitinta tositarkoituksella firman virkistyjäisiltaa varten" Kaartinen huutelee epätoivoisena Kuuselan heiluttaessaan päätään vieressä. Sydämelliset onnittelut sille näyttelijä Veijoselle koko meidän yrityksen puolesta.