Työharjoittelu Kaartinen & Kuuselassa


Kaartinen & Kuusela on trendisanojen pyhättö, aina Kuuselan ärsytyksestä jopa Veijosen ärsyyntymiseen asti! ”Johtaja, se perhanan johtaja ottaa nii paljon päähän!” Veijonen toteaa 30-bussista matkalla kouluun. Kerrankin trendisanalle on järkevä selitys eikä se ole pelkkä Kaartisen puolen promillen kofeiinihumalassa sekoilema jankkaushirvitys. ”Muhis käveli ovesta sisään ja siitä eteenpäin ollaa kutsuttu sitä johtajaksi” Kaartinen kertoo johtajan elkein paikalle saapuneesta uusimmasta työharjoittelijasta.
Työharjoittelu Kaartinen & Kuuselassa on yleensä räätälöity opiskelijan tavoitteiden ja tulevaisuuden haaveiden mukaan, niin myös tällä kertaa. ”Tulin sisään sanoin, et haluan oppia tekemään housuja ja vanhemmat johtajat anto kaavat ja sano et pistetääs opit tulille!” Johtajan lisäksi Leijonaksi itseään tituleeraava Mahamed kertoo. Pitkän matkan Muhis on kuitenkin käynyt ennen kuin löysi tiensä sekä  Kaartisen, Kuuselan että firman’isoin’pätijä’tittelin omaavan Veijosen oppiin. ”Jos Kuuselan juuret on selkeästi savolaiset, mul on vähä kimurantimmat: löytyy vaasanmurretta, Milanon lähiöitä ja Vuosaaren lukiota!” SomaliaEtiopiaSuomi-juuret omaava Muhis kertaa tietään vaatturikouluun ja harjoitteluun.
Jos vaatturikoulussa oppiminen on Kaartisen ja Kuuselan ja Veijosen ja Puustin mukaan hankalahkoa, ei ”Leijonan” mielipide ole poikkeava. ”Tääl saa tehä niin paljon kaikkea, ja näkee oikeasti mitä töissä vaaditaan vaatturilta! ” harjoittelustaan tyytyväinen Mahamed kertoo. Myös Kuusela on oikeasti ollut supertyytyväinen sekä Muhiksen asenteeseen, että kädenjälkeen. Kehuja sateleekin puolin ja toisin. ”Nappikauppa – kampanjan jälkeen käsinompelukin hurahtaa nyt paljon jouhevammin!” Kuusela kertoo ”oppipoikajohtajastaan”.
Miksi ihmeessä se Johtaja termi liitetään Muhikseen?
”Se on mulle toi tyyli, jätkä näyttää liuhuvan eteenpäin ja ehkä meijän firmalle epätyypillisesti jätkän tyyli ei myöskään vaihdu päivittäin!” Veijonen katsoo jokseenkin ylpeänä ja hiukan jopa kateellisena Muhiksen selkeää tyylitoimintaa. ”Mulle se on taas toi asenne, jätkä allekirjottaa tekstarit Johtaja Muhiksena, pitää just oikean pitusia lounaita, liehuu tasan töiden alkaessa sisään, tos jätkäs on sopivasti il dolce far nienteä!” Kaartinen kertoo silmät loistaen, Kuuselan nyökytellessä vieressä.
"Mun mielest me kaikki ollaan johtajia!” Kaupallinen johtaja Puusti tavoitetaan kommentoimaan kesken koulupäivän. 
Firmaa eteenpäin johtaen,
Johtaja Muhis ja kumppanit