Työmatkat a'la Kaartinen & Kuusela


Kaartinen sekä Kuusela ovat tottuneet liikkumaan töihin koko aikuisikänsä, joka julkisilla tai sitten pyöräillen. "Kaartinen ja Veijonenhan on molemmat optimoinut ton entisen pyöräilyn nykyisellään kävelyks..." Kuusela kommentoi sonnien melko lyhyitä työmatkoja. Kuitenkin silloin tällöin myös Kaartinenkin joutuu pukeutumaan mukavasti työn ollessa jossain muualla kuin liikkeessämme, tällöin hänkin joutuu ottamaan huomioon välillä aivan perseestä olevan Stadin syksyn. "Tää tuuli ja sade, ei anna armoo!" Kaartinen hyräilee Kaija Koota mukaillen, muiden pyörittäessä päätä vieressä Kaartisen menojalalle.
Kun Kuusela kulkee töihin, hän tulee hän nopeiten paikalle pyörällä. "Vaikka kaikilla meillä munkkalaisilla on auto, niin ei tulisi mieleenkään skujata Töölöön Skodallani!" Kuusela muistuttaa eettisestä näkökannastaan ja parkkipaikkojen vähyydestä. Fillari on vuosien saatossa vaihtunut sitä mukaa, kun Kuuselan isä on vaihtanut parempaan, mutta kuvausta varten Kuusela joutui tyytymään Kaartisen vaatimattomampaan kulkupeliin. "Tää on mun mielestä enemmän Kuuselaa" Kaartinen kommentoi komeaa parivaljakkoa.Töihin Kuusela pukeutuu useimmiten pukuun, joten on todella tärkeä saada sprigi suojaan niin ketjuilta kuin pieneltä tihutukseltakin. "Niin tihutukselta sisältä vai ulkoa?!?" viekas Veijonen kyselee Kuuselan potentiaalisesta hikoilusta. Hien eritystä vastaan pyöräillessä Kuusela luottaa täysin luonnonmateriaaleihin! "Tärkeintä on, että päällä on juuri sopivan verran vaatteita, mutta vielä tärkeämpää on se, että kaikki kerrokset ovat luonnonkuituja, puvussakin saisi olla silkkivuori, jos haluan oikein optimoida!" Kuusela kertoo vuosien kokemuksesta. Ketjut tämä sonni on välttänyt jo vuosia puolittaisella sukkajengillä, kun puvussa on tarpeeksi hyvä kangas. se oikenee kyllä siitä pyöräilyn jälkeen!Jos Kuusela tulee töihin pyörällä pitkälle syksyyn, on Kaartinen valinnut useimmiten työkulkuvälineeksi jalat! "Töihin ois optimi tulla lenkkareissa tai tennareissa ja vaihtaa töissä sitten nahkakengät" mukavuudenhaluinen Kaartinen kertoo kävelypreferensseistään. "Eiku ihan oikeesti sä asut tossa" Veijonen kuittailee Kaartiselle näyttäen työpaikan ikkunasta hänen kotitalonsa. Lähinnä Kaartinen puhuu siis hypoteettisesti ja niistä kuuluisista "vanhoista hyvistä ajoista" jolloin hänen työmatkansa oli kävellen yli minuutin mittainen.Usein liikkuessa vähänkin pidempää matkaa kaikki firman sonnit kulkevat julkisilla! "Jopa minä Mäntsälän kollina oon tottunu käyttämään raitsikkaa" Mäntsälän kovin Veijonen kertoo. Jos firman nuorikko on oppinut käyttämään julkisia Helsinkiin muutettuaan, on firman pääsonnit olleet dösätsetin omistajia jo vuodesta 1995. Tässä onkin muutama tärppi uusille Helsinkiläisille pukeutumisen yhdistämisestä julkisilla matkaamiseen:

- "Malmin dösissä oppi aikanaan kokeilemaan aina eka kosteuden penkistä kädellä ja sit vasta istumaan" Kaartinen kertoo.
- "Näin kovana businessmiehenä mulla on aina julkisissa liikkuessa handsfree-kuuloke korvassa, niin ei ehkä silti kantsi vetää etäkokouksia sporassa, ruuhka-aikana..." Kuusela on oppinut kantapään kautta.
- " Ei pidä laittaa liikaa päälleen, sillä ilmanvaihto on harvoin optimi, päällä pitää olla jotain jonka voi ottaa helposti pois viilentyäkseen" Veijonen viittaa hikisiin uudenkarhealla bussilla nro. 30 tehtyihin Myyrmäki-reissuihin.

Ystävällisin Terveisin,
Kaartinen & Kuusela & Veijonen