Työmotivaation löytäminen a'la Kaartinen


"Töihin tömpsis" Kuusela ilmoitti Kaartiselle, kun kello löi 11:sta tiistaiaamuna. Vaikka Kaartinen on välillä vaikea houkutella tekemään töitä, saati sitten myymään asiakkaille vaatteita on Kaartinen kuitenkin tällä kertaa motivoitunut tulemaan takaisin sorvin ääreen! "Ette kirjota noin, mä oon edelleen ihan puhki." Tunnollisesti lomalla sairastanut Kaartinen toteaa rentoakin rennommasta kesälomasta. Jos muut ovat painaneet töitä lähes koko kesän putkeen on firman toiseksi vanhin lomaillut kesällä, joka viikko vähintään kolme päivää. "Pistin sit tolle lorvaamiselle lopun pääsemällä kouluun ja aloittamalla Kaartisen työtaakan kasvattamisen" Maireana hymyilevä Veijonen lisää.
Kaartisen paluu töihin ei tullut työmuurahaisille eikä työharjoittelijalle yllätyksenä, mutta vauhti ja raivo millä se tapahtui jopa hiukan, pelästytti kolme nuorimmaista! " Mä oon tehny Kaartisen kaa töitä enemmän tai vähemmän vuodesta 2017 ni mikään ei enää yllätä!" Kuusela kertaa yhteistä historiaa. "Eiku ihan oikeesti..." Puustinen toteaa Kaartisen oikeasti tulleen töihin lempeiden sanojen saattelemana, " Ei kuulemma jaksa tehä mitään..."
Firman keskimääräinen työmotivaatio on kuitenkin edelleen huipussaan, sillä uusi työharjoittelija on tuonut täysin uutta vipinää ainakin Kuuselan punttiin, näin syksyn sarastaessa. "Se taitaa olla vaa toi Muhis huonoo esimerkkiä Kaartiselle..." Kuusela pelkää, Muhiksen aloittaessa lomansa kolmannella harjoitteluviikolla! Firman uusin työharjoittelija on kuitenkin lomansa ansainnut; tehden viimeiset kaksi viimeistä vuotta sekä töitä, että opiskelua 5,5 päivää viikossa. "Mitä mä oon sit ansainnu?" Kaartinen huutelee huonolla todennäköisyydellä toteutuvasta unelmastaan; 3,5 päiväisestä työviikosta.
No oikeastihan Kaartinen on myös lomalla tehnyt hieman töitä. "Jos mä oon oikein laskenu ni alakerran varastoon on sen loman aika ilmestyny 7 täyttä Ikeakassia vaatteita pullollaan" Yötä päiväää duunia paiskinut Veijonen kommentoi käskyttävän oloisia "Inventoi"- viestejä. Jos mikromanageeraaja Kaartinen on oppinut parhailta ja ohjeistanut etänä, niin äitiään, kuin työkavereitaankin; on hän myös antanut joissain asioissa vapaat kädet. "Kaartisen loman paras anti oli se, et Veijonen ja Puusti huomas selkeästi, et ne on aika päteviä ja osaavia siinä mitä ne tekee!" Kuusela kertoo, kuin ylpeä kummisetä konsanaan.
"Rehellisesti sanottuna, en oo ikinä ollu näin unelmatilanteessa elämässäni; mul o ihanin työperhe, perhe, läheiset ja ympärillä rakkautta enemmän kuin muille jakaa." Kaartinen kertoo oikeasta asenteestaan elämää kohden. Kun Kaartinen oli poissa, Veijonen hoiti ikävä kyllä hommat niin hyvin, ettei hänen koulunkäyntiään tulla firmassa katsomaan hyvällä. " Mä onneks luotan siihen, et se ihminen, joka on mulle nää asiat opettanu, osaa ne edelleen!" Veijonen valaa uskoa tulevaan syksyyn ja Kaartiseen.
Kaartisen töihin paluuta juhlien,
Veijonen, Kuusela, Puustinen & Muhis
Töihin paluusta hikoillen,
Kaartinen