Tyylimuutos osa yksi!


Ku Kaartinen & Kuuselassa alettiin etsimään tyyli-muutoshalukasta henkilöä heinäkuussa, ei tajuttu et hemmot hakee oikeen urakalla! ”No käytiin kaikki hakemukset pieteetillä läpi ja silti oli vaikea valita vaan yks!” Veijonen kertoo luku-urakan uuvuttamana.

Valinta kumminkin tehtiin ja perusteet oli selkeät; ihminen levittää sekä pukeutumisen ilosanomaa, että hyvää mieltä. ”Positiivinen energia on se mitä tähän firmaan haluttiin lisää.” Kuusela kurkistaa kulmiensa alta Kaartisen suuntaan. Firman valinta oli siis selkeä; RISTO VASAMA TAMPEREELTA! ”Oon pitkälti ekstrovertti ja tykkään tavat ihmisiä, touhuta kaikenlaista eri tyyppien ja porukoiden kanssa ja saada yhdessäkin aikaan asioita, ja noh perusluonteelta olen kyllä positiivinenkin! ”Vasama kertoo kuinkas muutenkaan kuin hymy huulilla. Onkin joskus kuultu, että Vasaman kanssa ei saa riitaa aikaiseksi! ”Huh…” Kuusela huokaa helpotuksesta katsahtaen samalla Kaartisen suuntaan.59-vuotias Vasama kertookin seuranneensa yrityksen meininkiä alusta asti. ”Kiinnostuin heti tästä kuviosta, koska olen jo oppinut tuntemaan K&K:n väkeä ja filosofiaa ja toki tuotemaailmaakin; tämän porukan kanssa on niiiin kiva touhuta ihan vaan asiakkaanakin, saati sitten mahdollisuuden salliessa tällaisia extrajuttujakin!” Rike parahtaa Tampereen junasta. Mutta kaikki Vasaman tuntevat tietävät, että miehellä on varsin selkeä tyyli, miksi ihmeessä hän sitten haki mukaan? ”K&K on antanut minulle jo paljon, niin vaatteiden osalta kuin asiantuntijuuden ja hyvien tarinoidenkin. Joskus jopa oluenkin suhteen…Mutta välillä koen kangistuneeni hiukan vanhoihin klassisiin kaavoihini, tähän kaipaisin uusia ideoita ja näkemystä!” Varsin analyyttinen vastaus livahtaa Riken suusta.Tämä tamperelainen tunnettaankin poikkeuksellisen selkeästä stailista. ”Jopa minä tunnen Vasaman tyylin; irtotakki tai puku, silitetty kauluspaita, solmio sekä taskuliina!” Puusti kommentoi selkeällä tyylillä paikallekin saapunutta Rikeä. Mitä sitten Kaartinen & Kuuselan päästailistit Veijo&OKK-kombo halusivat muuttaa Riston tyylissä? ”En vittu yhtään mitään!” Kaartinen huutaa takahuoneesta. Hivenen asiallisempi Veijonen sanoo, ettei Vasaman tyylissä ole mitään vialla. ”Aina kun me stailataan ihmisiä, pitää meijän eka tutustua ihmiseen, Ristolla nyt on vaan tosi hyvä pohja!” Asiallinen Veijonen hoitaa puhumisen.Riston lähtökohta vapaat kädet terävöittämiseen saakin poikien kädet hikoilemaan innostuksesta. ”Kaartinen on tota sanaparia varten kerännyt kellariin muun muassa 438 silmälasit…” Kuusela kertoo täyden kellarin syvänteestä. Veijosen tukottaessa pukukopin täyteen Armania on Vasaman katseensa silmin nähden huolestunut pilke. ”Vapaat kädet!” Kaartinen huutaa Rikelle takahuoneen lattialta.

Tyylin terävöittämiseen käytettiin tällä kertaa muutama tunti ja lopputulos oli erinomainen. ”Ainakin stailaajien mielestä!” Vasama kiusaa skloddeja. Meidän mielestämme kahdessa asiassa Risto voi parantaa; tuplarivisiä lisää ja rennompaa arkityyliä. ”Miekka-valikoima miehellä on erinomainen, nyt haluttiin räätälöidä siihen sopiva rotsi!” Veijonen toteaa solmiokerääjäkollegastaan. Kaartinen sitten otti vastuun Ristolle luodusta vapaa-ajan tyylistä. ”Mun mielestä täl voi käydä rennosti raflas, yhdillä tai vaimon kanssa ajelemassa Mondeolla!” Kaartinen toteaa.Kaartinen & Kuuselan filosofia kaikuu myös stailausvinkeissä. ”Ei me lähetä sanoo et voit käyttää tätä mut et tätä!” Kaartinen kertoo periaatteistaan. Firma luottaakin siihen, että ihmisiä ohjataan muttei pakoteta. ”Vähemmän sääntöjä, enemmän tunnetta ja rakkautta!” Veijonen kertaa. 

Mitä Vasama sitten oli mieltä tyylimuutoksestaan?

”Tulipa hyvä mieli ja musta tuntu, et onnistuin tartuttamaan sitä muihinkin! Porukka osas löytää just sellasia vaatteita, joista tykkään ja sellaset kokonaisuudet, ja jotka kirkastavat mun visiota. Kyse on vielä laatukamasta, kuten Brioni, Kiton…jne. eikä siinä vielä kaikki, vaan pisteenä i:n päälle on tuo vaatteiden kierrätys; siinä on eettisyys ja järki mukana.” Vasama päättä vakavasti uusissa fiteissään.
Kertokaa meille, jos haluatte, että jeesataan teidän tyylien kanssa. ”Me autetaan mielellään ja annetaan vinkkejä mistä kannattaa hankkia mitäkin!” Puusti ilmaisee hymy kasvoillaan.

Pelkkää lovea toivotellen,
Risto Vasama & Kaartinen & Kuusela