Urheilua Tölikässä


Tässä kuussa oli selkeä tavoite, että tehdään yksi postaus urheilusta. ”Saatatte miettiä miksi, emmehän me urheile?” Veijonen pohtii teidän puolestanne. No syy ei ollut ehkä selkeä, mutta kuvat kertovat miksi sen halusimme tehdä! ”Larppaus, syy oli larppaus…” Puusti huokaa poikain intoillessa eri vintage-tyylejä pukiessaan.

Valitsimmekin erittäin helpot urheilulajit, joihin voi pukeutua hyvin tai ainakin joihin ennen vanhaan pukeuduttiin hyvin. Aloitetaankin helpoimmasta; Petankki tuo Ranskasta kotoisin oleva laji, jonka voi tehdä tyylillä tai sitten tajuttomalla tyylillä. ”Old people petanque googleen ja nauttimaan!” Kaartinen tuo sielultaan vanhus kuiskaa Puustille ja Panulle. Laji on myös siitä hyvä, ettei se vaadi paljoa pukeutumiselta, pelaajilta tai välineiltäkään. ”Näin Kaartinen sano räkäsesti meille työntekijöille ja lähti Eliten terdelle…” firman mielenterveysvastaava Puusti huokaa. Vaikka Kaartisesta voisi olla huolissaan, oli koko firma yllättynyt, ettei muutaman kierroksen jälkeen firman kilpailullisin Panu ollut vielä lähtenyt ns. ajoissa kotiin. ”Kamoon en oo niin kilpailuhenkinen…” Panu uskottelee.
Toisena lajina firman nuorin haluaa ehdottomasti nostaa sen pallopeleistä ehkä kaikkein jalomman. ”Tennis! Asun Taivallahden kentän vieressä ja tulee hyvä mieli massakentästä, auringosta ja pelaajista, jotka osaa!” Veijonen kertoo. Harmiksemme emme ole kovin hyviä tenniksessä, joten tyydyimmekin ottamaan kuvan pikaisesti katsomossa. ”Saatte fiiliksen kummiski!” Panu puolustelee nuorison laiskuutta. Kuvasta välittyykin tarpeeksi meidän tennisosaamisemme!
Jos nuoriso ei jaksa pelaamiseen asti yltyä kuvia varten, on firman toimitusjohtaja valmis laittamaan itsensä melkein likoon kuvia varten. ”Edelleenkään dieselveneen ajaminen ei oo urheilua, saati sitten niiden bongaus” Panu väittää toista viikkoa putkeen. Kaartisen mieltä ei kuitenkaan ole käännyttäminen, varsinkin kun näin kesällä veneily on hänen ainoa urheilulajinsa. ”Ette uskokaan, miten jännitän hartioita aaltojen keskellä!” Firman urheilullisin toimitusjohtaja valittelee.
Mikäli sinä haluat haastaa jonkun meistä johonkin urheilulajiin, ei kannata. ”Minä ja Panu ja Puusti ollaan surkeita häviämään… ja Veijosta ei taida oikee kiinnostaa muu, ku skedeys…” Kaartinen yrittää leimautua urheilullisten joukkoon.
Terveellistä heinäkuuta toivoen,
Kaartinen & Kuusela