Uus vuos, uudet lupaukset


Me Kaartinen & Kuuselassa ollaan nyt jo kaksi vuotta putkeen lupailtu uutena vuotena henkilökohtaisten hommien lisäksi hommia joita tullaan tekemään yrityksessä. "Mähän lupasin jopa jotain sellasta mikä hyödyttää meijän firmaa..." Kuusela raottaa lupauksenverhoaan varovasti katsahtaen samalla nuorempiin sonneihin tiukasti. Kuten ihmisetkin, niin uudenvuodenlupauksetkin ovat yksilöitä! 
Kolme skloddia, kolme lupausta ja kolme lopputulosta tai ainakin väliaikatulosta, mutta jotta lupauksia kohtaan joutuu tekemään duunia on ne joskus hyvä sanoa ääneen.
Kaartisen lupaus on yksinkertainen; hän aikoo pitää terveydestään paremmin huolta, jotta jaksaa hoitaa vielä paremmin yrityksemme asioita! "Kaikennäköstä on lupailtu vuosien varrel... nyt siis oikeesti lupasin et teen töis 10 leukaa viikos ja täts it. Faija sano aikanaan ettei kannata lupaa mitään!" Kaartinen kertoo lupauksensa oikeasta tilasta.
Veijonen ei ole vielä nuorena skloddina ehtinyt juuri lupailla muille tai itselleen liikoja. Mies joka on tottunut menemään sinne minne tuuli ja mieli kuljettaa, on löytänyt itselleen intohimon vaatturikoulun ja työharjoittelun syövereistä.
"Oli vaikee keksii lupausta, ku isot linjat on kunnos. Päätin sitten peesata Kaartista ja valita pienen lupauksen: Lupaan syödä vähän terveellisemmin töissä" Veijonen tuhisee älykkönä menemään, Kaartisen ja Kuuselan katsellessa Veijosen sangen klassista lounasta...
"En ymmärrä miten tollanen Maskun varaston kasvatti lämmittää roiskeläppänsä!" Kuusela moittii junioria.
Siinä missä firman nuorimpien sonnien lupaukset eivät tule vaikuttamaan suoralta kädeltä yrityksen jokapäiväiseen toimintaan, on toivottavaa, että kummankin lupaus sisältää pitkäkantoiset seuraamukset lupauksenantajilleen. "Mä luulin et pitää luvata jotain mikä oikeesti jeesaa firmaa..." Kuusela pyörittelee jälleen kerran päätään.
Kuuselan lupaus vaikuttaakin sonnien toimintaan samointein; hän lupaa ommella alusta loppuun vaatteita enemmän kuin viime vuosina.
Kuuselan lupausta päästäänkin toteuttamaan samointein, koska sonnit aloittavat jälleen kerran tammikuun kunniaksi uuden projektin! "Tekis mieli kertoo enemmän, mut sanotaan nyt täs kohtaa viel, et näis voi nukkuu, näit voi pitää hyväl omal tunnol kotona ja Kaartinen voi tulla jopa töihin näis..." Kuusela vihjaa tulevasta projektista.
Veijosen virallisen sisääntulon mukana yrityksen lupaus teille on vuodelle 2022 on olla hempeämpi, pehmeämpi ja parempi!
-Kaartinen & Kuusela & Veijonen-