Vaatturi - Merkitys Kaartiselle & Kuuselalle


Näin pyhän Homobonuksen päivän aattona on jälleen hyvä palata juurilleen ja miettiä asioita. Sana vaatturi saa joka kerta mietteliääksi sen kuullessa sekä Kaartisen, että Kuuselan. Mitä vaatturius merkitsee meille ja mitä se tarkoittaa Suomessa vuonna 2020.
Kaartinen sekä Kuusela voivat sanoa molemmat itseään vaattureiksi, sillä he ovat käyneet ammattinimikkeeseen oikeuttavan koulutuksen. Stadin ammattiopistossa 2 vuotta tutkintoa suorittaneet veijarit voivat olla varsin tyytyväisiä koulutukseensa, sillä se poiki molemmille ammattinimikkeen lisäksi työtä (jo ennen Kaartinen & Kuusela liikettä). 
- Kovin moni luokaltamme ei ole enää alalla. Monesti sitä miettii, että onko vaatturikoulutusta tarve järjestää joka vuosi, ainakaan nykymuodossaan? Voisiko koulutuksen järjestämisestä olla esimerkiksi hyötyä jollekkin yritykselle?(Vrt. kuvissa olevat Brionilla työskenteleviä Brionin vaatturikoulun käyneitä vaattureita) Kaartinen pohtii.
Kaartisella & Kuuselalla molempien polut ovat kuitenkin olleet erilaiset. Siinä missä Kaartinen on keskittynyt vaatteiden mittaamiseen ja sovittamiseen, on Kuusela sen sijaan tekijämiehiä. Molemmilla on selkeästi omat vahvuutensa, kuten ylläoleva kuva Kaartisen mallikansiosta osoittaa. Tämä on ollut koulutuksessa hyvää, voit lopulta suuntautua moneen eri rooliin alalla, omien vahvuuksiesi mukaan.
Kuitenkin vanhoja vaatteita selatessa tulee usein se olo, että voisiko koulutus olla parempaa? Voisimmeko me olla ammattiryhmänä parempi ja taitojen salaamisen sijaan auttaa toisiamme kehittymään? - Voisiko koulutuksen järjestää jotenkin oppisopimuksella tai voisiko koulussa opeteltavien ATK-taitojen sijaan olla enemmän harjoitteluja, jotta opiskelijat voisivat laajentaa näkökulmiaan ja taito-alaansa, Kuusela tuumii.
Me Kaartinen & Kuuselalla haluamme auttaa muita mikäli voimme. Sen ansiosta olemme päättäneet olla myymättä kaikkia ihania tuotteitamme. Olemme päättäneet alkaa kerätä sivuun sellaisia vaatteita joiden toivomme säilyvän esimerkkeinä tuleville sekä nykyisille vaatteista kiinnostuneille. 
Tervetuloa keskustelemaan vaattureista ja vaatteista sekä katsomaan meidän suosikkejamme valikoimistamme!