Vaatturinpuku vaatturille puvuksi


 Kaartinen & Kuusela rakastavat vaatteita ja ihmisiä, jotka rakastavat vaatteita. Rakastamisessa on vain se vika, että silloin tällöin tulee kuitenkin ostettua, jotain joka ei aivan istu sinulle. Näihin hetkiin Kaartinen & Kuusela tarjoavat kaikille halukkaille apua ja tukea!
Perusperiaate, että vaate ostettaisiin aina vain tarpeeseen ja sopivana, karisee sillöin tällöin, onhan hyvä diili aina hyvä diili! Tai joskus saatat saada faijan vanhan ylioppilas/duuni/äitikerranvuodessatreffeille puvun, joka ei aivan istu sinulle, mutta on hyvälaatunen ja hyvännäköinen!
No kuvissa Kaartisen päällä on juurikin tälläinen puku , noin 70-luvulla suomalaisen vaatturin tekemä puku. Lähellä mutta kuitenkin niin kaukana!
  • Puvun tarkastelu on syytä aloittaa hartioista, Kaartinen on käynyt tänä vuonna jo 4 kertaa salilla, joten hartiat istuvat yllättävän hyvin! Hartioiden tulisi olla melko lähellä oikeaa, jotta ne ovat tarpeen vaatiessa muokattavissa. 2cm voidaan kaventaa kauniisti keskitakasaumasta, isompi kavennus riippuu vaatteesta, miten on fiksuin toteuttaa.
  • Rinnalla on hiukan tilaa, mutta se ei haittaa Kaartista, Kuuselankin mielestä hyvä dreippi on syytä olla!
  • Puvun takin vyötäröllä on erittäin paljon tilaa, joudumme kaventamaan vyötäröä kolmesta saumasta. Vyötäröä voi kaventaa hyvinkin 1,5 kokoa tai leventää noin koon verran, riippuen saumavaroista.
  • Housut putoavat Kaartisen päältä, joten vyötäröä on syytä kaventaa runsaasti! "Ikävä kyllä paasto on tainut tehdä tepposet", Kuusela tokaisee.. Vyötäröä Kuusela suostuu kaventamaan Kaartiselle poikkeuksellisen paljon!
  • Myös housun lahkeet ovat jopa Kaartisen makuun hiukan liian leveät, näitä housuja päädyttiin kaventamaan 8cm lahkeen suusta.
Ikä ei tule yksin! Tämä puku on kerännyt pölyä sisäänsä ahnaasti noin viisikymmentä vuotta, joten Kuusela aloittaa bravuurillaan; imuroinnilla! 
 


Ompelukoneiden ja neulojen lisäksi vaatturilla tulee olla sekä terävät sakset, että liitu! Tässä Kuusela seuraa, liitumerkintöjään silmä kovana! Myös oikean langan valinta on osoitus ammattitaidosta!

Kuusela laskee muokanneensa tuhansia housuja vaatturielämänsä aikana, joten rutiinia on siis kertynyt! Myös takin muokkausluvut pyörivät samoissa, joten hommat kulkevat myös takin osalta erinomaisesti!Sekä Kaartiselle & Kuuselalle on omia vaatteita muokatessa tärkeää säilyttää vanhan vaatteen henki! Housut jätettiin leveneviksi lahkeita kohti, kuitenkin kavennus teki lahkeista selkeästi käytännöllisemmät!

Kaartisen mielestä vyötärö nousee fantastisen korkealle, kun vyötärö oli noin 10 senttiä liian iso alkuperäisissä kunnossaan, Kuusela nyökkää mukailevasti!Puku tekee miehen sanonta kävi toteen jälleen Kaartisen päällä!

Kuusela tienasi tämän puvun muokkaamisesta seuraavanlaisesti:
- Puvun takin kavennus 3:sta saumasta 60€
-Housujen vyötärön kavennus 25€
-Housun lahkeen kavennus ja lyhennys 50€


Money well spent, hihkaisee Kaartinen nähtyään itsensä kuvissa!

(Huomioithan, että jokainen puku on yksilö ja tarkastelemme korjaushinnat aina paikanpäällä!)

OBS! Edellisen postauksemme mittapaita-skabaan osallistuminen on auki 3.3.2021! Osallistuneita on paljon, mutta hatussa on vielä tilaa!