Vielä on kesää jäljellä!


Elokuu on ristiriitojen aikaa Kaartinen & Kuuselassa. Kaartisen syysahdistus alkaa heti kun kello lyö elokuu, siinä missä Kuusela pitkän ja rankan kesän jälkeen herää taas eloon. Sekä Kaartinen että Kuusela yrittävät näin elokuun ensimmäisenä viikkona kuitenkin toistella itsellensä, ettei kesä ole ohi! ”Se onkin käytännössä ainoita asioita joihin luotan Tero Vaaran puheissa” Kuusela toteaa naama peruslukemilla.
Siinä missä Kaartisella painaa vielä jaloissa ja sydämessä melkoinen kesä ja päivittäisen Veijosen näkemisen loppuminen, näkyy Kuuselan silmissä helpotus siitä, että ilma kiertää taas ympäri liikettä. Olemmekin ajatelleet elokuun positiivisia puolia paljon, lähinnä pitääksemme Kaartisen mielen korkealla! ”Onhan toi vaikee luopua bestiksestä ja kesästä” Kaartinen surkuttelee Veijosen näkemisen tippumista 5päivästä keskimäärin 2,3 päivään viikossa.
Pukeutumisen kannalta molemmat sonnit ovat täpinöissään päästessään palaamaan pukujen käytön pariin hiostavan kesän jälkeen. "Puvut on kyllä vaatturikoulun jälkeen ollu se isoin intohimo tällä saralla" Kaartinen kertaa, Kuuselan kuiskatessa "eihä..." Kaartisella 20 pukua ovat odottaneet kuumeisena kesän loppumista ja kiertoon takaisin pääsyä. Kuusela maltillisena miehenä ei ole hamstarannut kotiaan täyteen sesonkikäyttöisiä pukuja. "Pari hyvää ja monikäyttöstä riittää useimmille meistä vallan mainiosti" Kuusela kertaa katsoessaan vierestä Kaartisen päivän toista asunvaihtoa.
Toinen iloinen asia, jonka elokuun pimenevät ja kylmenevät illat tuovat tullessaan ovat juhlat ystävien luona! Näistä juhlista omat suosikkimme ovat rapujuhlat tai siis lähinnä vadelmavene-Kaartisen suosikki, joka osaa laulaa Helan Gårista muutaman sanan. "Sanoja voi osata, mutta laulaa ei" Kuusela viittaa päivittäiseen kidutukseensa. Kuitenkin Kuuselakin nauttii elokuun pimenevistä illoista ystävien kera, illallinen kuin illallinen, niin Kuusela rakastaa sitä ettei enää tarvitse miettiä hikoilua. "Kesä olit ihana, mutta niin on tuleva syksykin" Kaartinen sekoilee.
"Ettei mitään rapujuhulia olis?" Ystävällisin Terveisin, 
Kaartinen